Gül: 'İsrail'i bir kez daha ikaz ediyorum'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Merkez Camisi'nde kıldığı cuma namazı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Gül: 'İsrail'i bir kez daha ikaz ediyorum'
Hürriyet'in haberine göre işte Gül'ün konuşmasından satırbaşları

Büyük bir gözyaşı döken Filistin halkı bu hafta içerisinde büyük saldırılara hedef oldu. Masum çocuklar kumsallarda öldürülmeye devam etti ve maalesef vicdanlar buna karşı suskun kaldı. Özellikle İsrail’in bu kural tanımaz saldırganlığı sadece Filistin’de değil dünyanın her tarafında nefret tohumlarını saçmakta. Dünyanın radikalleşmesinde İsrail’in büyük sorumluluğu olmaktadır.

"ÇOK TEHLİKELİ SAFHAYA GELDİ"

Bugün öğleden sonra BM Güvenlik Konseyi toplanacak. Çok acil bir şekilde İsrail’in saldırganlığını durdurmaya dair çok kuvvetli bir tedbir ve açıklama yapmayı davet ediyorum. Bugün Filistin devlet Başkanı da Türkiye’de olacak. Son durumla ilgili tabi ki ortak açıklamalarımız olacak. Ama dün gece başlayan saldırıların çok tehlikeli bir safhaya geldiğini bir kez daha duyurmak istiyorum. İsrail’i bir kez daha ikaz ediyorum. Bu saldırganlığı durdurmazsa çok daha büyük olaylara gebedir, çok daha büyük olaylar çok daha büyük şüphesiz neticeler doğuracaktır.

"TÜRKİYE'NİN GÜR SESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR..."

Geçen hafta yaptığım açıklamada 2012’deki mutabakatı en kısa süre içinde dönülmesini ve her iki tarafı ateşkesi sağlamasını ve iki devletli vizyonun muhafaza edilmesini söylemiştim. Bütün ilgili ülkelerle de ateşkes için uğraşılırken bu tip suçlamaları haksızlık olarak görüyorum. Türkiye’nin saldırılara karşı gür sesinden rahatsız olanların Türkiye’ye yönelik suçlamaları olarak değerlendiriyorum.