Gülden: "Müziğin ikinci plana atılması üzücü"

Son çıkardığı ‘Mendil’ şarkısıyla bir milyonun üzerinde tık alan Gülden; başarısının sırrını anlattı.

Gülden: "Müziğin ikinci plana atılması üzücü"

Akşam Gazetesi'nden Bilgen Bülbül'ün röportajı...

‘Mendil’ şarkınız bir milyon izleyici sayısını geçti. Nedir başarısının sırrı? 

Samimi bir anlatım dili kullanıyorum şarkılarımda, bu hem benim hem de dinleyicinin ifade etmek istediği duyguya elçilik ediyor. Sanırım bu burnu havada olmayan anlatım dili biraz daha çabuk geçiyor dinleyene, bu yüzden olabilir.

Son dönemde Türkçe rap eserler ön planda… Bir rapçiyle düet yapar mısınız?

Güzel bir şarkı olursa elimizde, yakışacaksa neden olmasın. Müzik evrenseldir diye bağırıyoruz. Her müzik türü kendi döneminin şekline bürünüyor ve Türkiye’de bu biraz şekillendirilmiş rap’in ciddi bir dinleyici kitlesi var. Onu yapmam, bunu yapmam demek biraz büyük laf etmek gibi geliyor. Sektörde her an her şey olabilir.

Twitter’da “Sen beni üzersin, geçer. Ben sana bir şarkı yazarım, deşer” diye bir tweet attınız. Yazdığınız şarkıların yürek deştiğini düşünüyor musunuz?

Gerçek, yalandan daha büyüktür. Ben hep gerçeklerden bahsediyorum. Sahibini bulunca sözler, kimine zehir olur kimine merhem. Bu yüzden, deşebilir de, iyileştirebilir de.

Şarkılarınızda hep bir hüzün, hep bir keder var. Sizi hiç mutlu, eğlenceli göremeyecek miyiz? 

Sizin görebileceğiniz en pozitif ve neşeli insanlardan biriyim aslında. Ne geldiyse başıma ‘Yatsın Yanıma’dan sonra yapılan acıların kadını yakıştırmasıyla geldi. Şarkı yazarken inanılmaz bir ciddiyet geliyor. Mutsuz insanları, mutlu insanlardan daha çok önemsiyorum. O yüzden şimdilik öyle derin şarkılarımdaki konular ve anlatım şekillerim. Hareketli ve neşeli şarkılar da olur, bir tek şeye tıkılmış durumda değilim.

10 yaşındaki kızınız bir gün sanatçı olmak istese tepkiniz ne olurdu? 

20 yaşında bir genç kız edasıyla İngilizce şarkılar yazıyor ve besteliyor. Hayranlıkla izliyorum bu yeteneğini. Keman da çalıyor, okulunun filarmoni orkestrasında. Gayet de keyif aldığını görüyorum. İleride ne yapmak onu mutlu edecekse onu yapsın isterim ama sanıyorum ki müzik onda profesyonel bir hobi olarak kalacak.

MÜZİK İKİNCİ PLANA ATILIYOR

“Kimi alkışladığınıza, kimi beğendinize dikkat edin” dediniz. Sanatçıların doğru şekilde alkışlanmadığını mı düşünüyorsunuz?

Hepsi için geçerli değil. Ama çoğunlukla yapılan iş değil de popülarite alkış topluyor. Tabii ki insan da müzikte gelişsin, kendi içinde türesin ve büyüyerek yayılsın ama bu değişimin içinde ana konu olan müziğin ikinci plana atılması gerçekten üzücü…

SAÇLARIM DOĞAL 

Saçlarınızın rengi, kariyerinizin ilk gününden bugüne dek hep aynı... Hiç değiştirmeyi düşündünüz mü?

Saçlarım doğduğum günden beri aynı renk. Hiç düşünmedim değiştirmeyi, seviyorum bu rengi, doğal olmayı seviyorum.

Konular Röportaj