Gülen'in firarı için sinsi lobi

Gülen’in kaçması muhtemel ülkelerde PR çalışması startı verildi. Hizmetnews adlı site; Kenya, Nijerya, Endonezya ve hainlerin yoğun olduğu Almanya’yı işaret etti.

Gülen'in firarı için sinsi lobi
Akşam'dan Emre Öztürk'ün haberine göre 15 Temmuz’da darbeye kalkışan FETÖ üyeleri kaçacak yer arıyor. FETÖ’nün uluslararası alandaki faaliyetlerini haber yapan Hizmetnews adlı haber sitesinde, 30 Temmuz 2016 tarihli “Somali Türkiye’nin anti Gülenci baskısını kabul etti. Kenya, Almanya ve Endonezya direniyor” başlıklı haberinde Somali’nin Türkiye’den gelen FETÖ okulları ve kurumlarının kapatılması talebini kabul ettiği ancak Kenya, Almanya ve Endonezya’da bu talebe direnildiği bilgisine yer veriliyor.

‘ROTA AÇIK’ MESAJI

Kenya’da ise FETÖ’ye bağlı Ömeriye Vakfı’na bağlı okulların kapatılmasına ülkedeki hükümet yetkilileri ve akademisyenlerin karşı çıktığı iddia edildi. Bu şekilde Gülen’in kaçışı için ismi daha önce geçen ülkelerden birisi için ilk şifre verilmiş oldu. Endonezya’da da Hükümet Kabine Sekreteri Pramono Anung, “Endonezya demokratik bir ülke, özgür ve aktif siyasete her zaman öncelik verir.

TÜRKİYE EMİR VEREMEZ!

Endonezya’nın içişleri bizim sorumluluğundadır”
sözlerine yer vererek örgüt üyelerine bu rotanın da açık olduğu mesajını verdiler. Nijerya’da ise gazeteci Reuben Abati “Türk Büyükelçi ya da bir başka ülke Nijerya’ya emir verebilir mi? Nijerya bu baskıya direnmelidir! Gülen’in de söylediği gibi Erdoğan uzun süredir iktidarda kaldığı için güç zehirlenmesi dolayısıyla suçludur” diyerek Nijeryalı yetkililere sesleniyor.

Hain Yenikapı’yı görünce yalvardı: "Biz ettik sen etme"

Gülen, Yenikapı'da 5 milyon vatandaşın katıldığı tarihi mitingi görünce ağız değiştirdi. Daha önceki açıklamalarında tehditkar ifadelerle kibirli bir dil kullanan FETÖ lideri Gülen, bu kez yalvarmaya başladı. Teröristbaşı, "Başımıza gelen bela ve musibetleri kendimize ait bir kısım hata ve kusurların neticesi olarak görmemiz, yüzümüzü Cenab-ı Hakk'a döndürmemizi sağlar, istiğfar ve tevbeye yönelmemize vesile olur ve içimizde şu duyguyu tetikler: Biz ettik, sen etme. Ne olur ya Rab, ne olur ya Rab. Biz ettik, sen etme" diye konuştu.

OKULLAR ÖNEMLİYMİŞ!

Almanya’da Würzburg Üniversitesi’nden aka demisyen Dr. James M. Dorsey, radikal dini eğitime tek alternatifin FETÖ okulları tarafından  verildiği ve bu okulların çok önemli olduğuna  dair bir propaganda yazısı kaleme aldı.

Gülen'in firarı için sinsi lobi