Gülşah Alkoçlar'dan duygulandıran sözler

Tatsız sağlık sürecinden sonra eski günlerine dönen Gülşah Alkoçlar, “İşim bana çok keyif veriyordu, kendime zaman ayırmayı ihmal ettim. Artık daha dikkatli beslenip, özen gösteriyorum” dedi.

Gülşah Alkoçlar'dan duygulandıran sözler
Milliyet'ten Lale Danışman'ın röportajı...

Tatsız bir sağlık süreç geçirdiniz.  Bu durumdan sonra hayatınızda neler değişti?

Meme kanseri olduğumu öğrendiğim zaman şaşırmadım çünkü kendimi çok ihmal etmiştim. İşim bana çok keyif veriyordu ama kendime zaman ayırmayı ihmal ettiğim için bunun bir sinyal olduğuna karar verdim. Olgunlukla karşıladım; isyan etmedim, çevremin desteği ve dualarıyla atlattım. Şimdi çalışma tempoma geri döndüm ama daha dikkatli besleniyor ve uykumu geciktirmiyorum. Daha özenli davranıyorum.

Aynı hastalığa yakalanan insanlara verdiğiniz destek kulağıma geldi...
Elimden geldiğince...Bu hastalığa rastlayanlara bilgilerimi aktarmak, motivasyonunu yüksek tutabilmek beni mutlu ediyor. Gücümü ve irademi Allah’a inancımdan alıyorum. Sonrasında da Ender’in vermiş olduğu güven ve tabii ki ‘sevgi’… Annemin günler süren duaları… Kızlarımın “Haydi anne başaracaksın” demeleri ayakta kalabilme gücünü verdi.

Bu yazki iş ve tatil planlarınız nedir?
Bu yaz Alaçatı’daki yeni otelimiz Alkoçlar Exclusive’le ilgileniyorum. Ancak zannetmeyin ki sadece oradayım. Haftanın farklı günlerinde diğer otellerimizde de beni görebilirsiniz. Elimde küçük bir çantayla Bodrum, Kuşadası, Kemer ve Alaçatı’da olabiliyorum.

İş yaşamınızdaki başarınızın artmasını neye bağlıyorsunuz?
Hırslı, sabırlı, titiz ve heyecanlı biriyim. İşimi çok seviyorum; ekip arkadaşlarıma güveniyorum. Otellerime her zaman misafirin gözünden bakmaya dikkat ediyorum. Kendimi eleştiriyor ve geliştiriyorum. Bu emekler sayesinde Türkiye’de aile oteli denildiğinde akla gelen ilk marka olmayı başardık.

‘Uyku arasında bile iş konuşuyoruz!’

Mesleğinizle ilgili hedefleriniz?

Birinci sırada ‘Alkoçlar Academy’ var. Artık büyüyoruz ve eğitim olmazsa olmazımız! İkinci hedefim Antalya Belek’te bir otel işletmesi alabilmek. Üçüncü ise Alkoçlar Mini Club.  Çocuklu aileler için en iyi otel olmayı hedefliyoruz.

Eşinizle çalışmak zor mu?
Zor gelmiyor bize, hatta mutluyuz. Sadece tatildeyken iş konuşmuyoruz diğer zamanlarda uyku arasında bile işten bahsediyoruz.

İş hayatındaki Ender Bey - Gülşah Hanım’la, evdeki durumunuz arasında ne gibi farklar var?
Çok büyük farklar yok çünkü genellikle otellerimizde yaşıyoruz. Ev hayatı bizim için neredeyse yok. Evlendik ve ilk olarak Uludağ’daki otelimize gittik.   Zaman ilerledikçe oteller çoğaldı;  dolayısıyla evlerim de…

‘Ailemizin yeni ferdini bekliyoruz’

“Neslişah’la Altan hamilelik haberini sürprizle duyurdular. Çok mutlu oldum. Tarifi zor bir duygu… İlk duyduğumda panik oldum. Neslişah’ın annesi olarak ona bu zamanda destek olmak, annemden gördüklerimi ona aktarabilmek adına... Bütün bunları düşündükçe çok heyecanlanıyorum. Şimdi sağlıkla, uğuruyla gelecek yeni aile ferdimizi bekliyoruz.”

‘İyi ki erken anne oldum’

Erken anne olmanın avantajı da, dezavantajı da var. Sizde hangisi ağır bastı?
Erken yaşta anne olmanın avantajlarını bu yaşımda anladım. Şimdi, “Ne kadar doğru bir iş başarmışım da 19 yaşında anne olmuşum” diyorum. “İş başardım” demem şaşırtmasın çünkü çocuk sahibi olmak, 19 yaşında özellikle, zor bir süreç ama en büyük destekçim annem oldu. Hayatımın her bölümünde olduğu gibi… Anneanne ve dedeye yaşattıkları güzel anlar ve sevgileriyle çocuklarımın bugün iyi okullarda  okumuş ve üretebilen bireyler olmaları beni çok gururlandırıyor.
Gülşah Alkoçlar güzelliğiyle her zaman adından söz ettirdi. Bu kapsamda size özel bir sır var mı?
Güzelliğimin genetik olabileceğini düşünüyorum. Sevgiyle büyüdüm, hayatımı da sevgi üzerine kurdum.  Ailem, arkadaşlarım ve otellerimiz bana güzellik  veren iksirler…

‘Yeni oteller açacağız’

Alkoçlar Otelleri’nin bundan sonraki hedefi nedir?

Farklı segmentte 10 otelimizle, yedi farklı bölgedeki tesisimizle, 50 yıldır hizmet veriyoruz. Önümüzdeki yıl, Uludağ’da iki oteli daha hizmete açmayı planlıyoruz. Birkaç yıl içinde ise yüksek katma değer yaratacağına inandığımız tesisleri zincire eklemeyi planlıyoruz. Şehir otelciliği kapsamında Denizli’de de yakın zamanda otel açacağız.

Müşterilerizden en çok ne talep alıyorsunuz?
Çocuklu aileler, miniklerin tatilden mutlu ayrılması adına bir takım önerilerde bulundu. Biz de bunları fazlasıyla yerine getirdik. Örneğin, mini clublerimiz dört yıldır özel bir anaokulu tarafından işletiliyor. Çalışanların hepsi çocuk gelişim uzmanı veya farklı branşlarda öğretmen. Bu sene Faber - Castell’in Yaratıcılık Atölyeleri, Mini Club’larımızda çocuklara sınırsız yaratıcılığın kapılarını açıyor.  
Konular Röportaj