Güzel kadın pilottan samimi açıklamalar

Kıtalararası Ralli Şampiyonası'na katılacak ilk Türk kadın pilot Simin Bıçakçıoğlu: "İlk başta pilot olduğuma inanmıyorlar, videolarımı izletiyorum..."

Güzel kadın pilottan samimi açıklamalar

Sizin bir pilot olduğunuzu duyanlar şaşırıyor mu?
İlk başta pilot olduğuma inanmıyorlar; sonra videolarımı izletiyorum, bu sporu anlatıyorum. Yanımdan ayrılırken ikna olmuş gözüküyorlar.

Otomobil sporlarıyla ilgili miydiniz?
Küçük yaşlardan beri süre gelen otomobil merakım ve sürüş stilim ailemin dikkatini çekti. Beni bu sporla ilgilenmeye teşvik ettiler.

Yarışlara nasıl başladınız?
Safari Motorsport’un patronu Hakan Dinç, bana çok yardımcı oldu. Kısa bir eğitim sürecinin ardından Honda Type -R ile pistlerde yarışmaya başladım. Pegasus Racing patronu Cem Acar sayesinde de ralliye terfi ettim.

2012 yarış takvimi başladı. Pegasus takımı olarak sizin bu takvimdeki durumunuz nedir?
2012 sezonunda şu ana kadar 5 yarışı geride bıraktık. Sınıf 5 ve bayan pilotlar klasmanlarında liderliğimizi korumaya devam ediyoruz. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 2 yarışımız kaldı ve çifte şampiyonluk almak için sayılı günlerimiz var.

Önümüzdeki günlerde ’IRC Kıtalararası Ralli Şampiyonası’ var...
Bu sezon en önemli yarışımız, 28-30 Eylül tarihleri arasında Türkiye Ralli Şampiyonası sonrasında katılacağımız IRC yani Kıtalararası Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olan Sliven Rallisi.

Siz bu müsabakaya katılan ilk bayan yarış pilotusunuz...
Türkiye’den ilk defa genç bir bayan pilot olarak bu yarışa katılmak heyecan verici...

Ralliyi kadınlara sevdirmek için çalışmalarınızı var mı?
Sponsorum Sonax ile Türkiye’nin her yerine gidip insanlara motorsporlarını anlatmak ve kendimi tanıtmak için yoğun bir çalışma başlattık. Facebook ve Twitter üzerinden de çok sayıda mesaj alıyor ve elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum.

Motorsporlarında önümüzdeki yıllardaki hedeflerinizden bahseder misiniz?
Hedefim bu konuda eğitim almak. Sonra hem Türkiye Ralli Şampiyonası’nda daha üst sıralarda yer almayı istiyorum, hem de Avrupa’da yarışıp tecrübe ve başarı kazanmak. Tabii en büyük hedefim; ülkemi uluslararası arenada iyi bir şekilde temsil etmek.

KÜÇÜKLÜĞÜNDEN BERİ SPOR SEVDALISI

Başka spor dallarıyla ilgilendiniz mi?
Okçuluk ve binicilikte bir süre milli takım antrenörlüğü yapmış isimlerle çalıştım. Bir yıl kadar tırmanma ve otokros disiplinlerinde kendimi geliştirdim. Ancak küçüklüğümden beri gönlümde otomobil yarışçısı olmak vardı.

Öner ÖNGÜN




Konular Röportaj