Güzellik sektörüne damgasını vuran isim: Sevim Alan

Kendi adını taşıyan güzellik merkezi zinciriyle tanınan iş insanı Sevim Alan, "Güzellik merkezlerimizde yaptığımız işlem sadece kadınları güzelleştirmek değil. Bizim yaptığımız bir anlamda güzellik terapisi. Kadınları hem güzelleştiriyor hem iyileştiriyoruz" dedi.

Güzellik sektörüne damgasını vuran isim: Sevim Alan

Kendi adını taşıyan güzellik merkezi zinciriyle tanınan Sevim Alan'ın hayatı merak ediliyor.

Güzellik sektörüne damgasını vuran isim: Sevim Alan

İşte televizyon ekranlarından da tanınan Sevin Alan hakkında bilinmeyenler...


Güzellik sektörüne damgasını vuran isim: Sevim Alan - Resim : 2


Sevim Alan, Sivaslı bir ailenin kızı olarak 10 Temmuz 1985'te Karabük'te dünyaya geldi. Konya Selçuk Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü'nde okuduktan sonra İzmir'de Tasarım Yönetimi eğitimi aldı. 



Güzellik sektörüne damgasını vuran isim: Sevim Alan - Resim : 3



Ardından İstanbul'a dönüp Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne girdi. Fakülteden 2012 yılında mezun oldu.



Güzellik sektörüne damgasını vuran isim: Sevim Alan - Resim : 4


İç mimarlık alanında çalışırken güzellik sektörüne geçiş yapan Sevim Alan, 2012 yılında bir kuaför salonu açtı. 2018 yılının sonunda Brow Palace adını verdiği bir şube daha hizmete soktu. İç mimar olmasının da sağladığı katkıyla mesleğinde kısa sürede yükseldi. Başarılı çalışmaları sonucunda 1 yılda 49 şube sayısına ulaştı.



Güzellik sektörüne damgasını vuran isim: Sevim Alan - Resim : 5

Sevim Alan'ın İstanbul şubeleri; Ataşehir, Nişantaşı, Bağdat Caddesi, Beylikdüzü, Pendik, Üsküdar, Bahçeşehir, Bağcılar, Ataköy, Kadıköy, Çekmeköy, Zeytinburnu ve Avcılar'da bulunuyor. Ayrıca Çorlu, Ankara, Bursa, Gebze, İzmit, Karabük, Gaziantep, Sakarya, Trabzon, İzmir, Adana ve Kastamonu'da da şube açan Sevim Alan'ın hedefi, Türkiye'nin her yanına ulaşabilmek.

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında kendi adını taşıyan güzellik merkezleri ile faaliyet gösteren ünlü iş kadını Sevim Alan, başarısının sırrını açıkladı. Bir yıl gibi kısa bir sürede 49 şubeye ulaşan, müşterileri arasında sanatçılardan cemiyet hayatının ünlü isimlerine kadar birçok isim olan Alan, "Bizim sırrımız alanında uzman ekip, konforlu merkezler, en son teknoloji ve daha da önemlisi samimiyet. Biz sadece insanları güzelleştirmiyoruz, aynı zamanda onlara iyileştiriyoruz" diyor.

Güzellik sektörüne damgasını vuran isim: Sevim Alan - Resim : 6


Ünlü iş kadını, güzellik merkezlerini terapi merkezlerine benzetiyor: "Merkezlerimizde yaptığımız işlemlerle kadınlarımızın içlerindeki güzellikleri ortaya çıkarıyoruz. Çünkü tüm kadınların güzel olduğunu biliyoruz. Bunu kendileri de keşfettiklerinde müthiş bir özgüvene kavuşuyorlar. Onları güzelleştirirken bir yandan da günümüzün en büyük sorunlarından biri olan streslerini atmalarına, sorunlarından uzaklaşıp nefes almalarına vesile oluyoruz."



Güzellik sektörüne damgasını vuran isim: Sevim Alan - Resim : 7


İş hayatındaki başarısının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettiren Sevim Alan, kadınların hayatlarına dokunacak tüm faaliyetlere öncülük etmeye de devam edeceklerini açıkladı: "Kadınlar bir toplumun temel taşıdır. Kadınlar içlerindeki gücü keşfetmeliler. Bu anlamda yapılacak tüm faaliyetler için gönüllüyüm. Kendi adıma kadın temalı tüm sosyal sorumluluk faaliyetlerine destek olmaya çalışıyor, bazılarına öncülük ediyorum. Bundan sonra da bunu devam ettireceğim. Türkiye'mizin güçlü kadınlarla daha güçlü olacağına inanıyorum."

(medyafaresi)