Habertürk ekibine Libya'da füzeli saldırı!

Habertürk televizyonu, Libya'da haber takibi yapan kameraman ve muhabirinin bulunduğu araca füze atıldığı ve ateş açıldığını duyurdu. 

Habertürk ekibine Libya'da füzeli saldırı!

Habertürk TV, sunucusu Afşin Yurdakul, “Libya’daki son durumu yerinde bildirmek için beş gündür Libya’da bulunan HaberTürk ekibi cephede çatışma ortasında kaldı. Mehmet Akif Ersoy ve kameranımız Hasan Dönmez’in içinde bulunduğu araç kurşunların hedefindeydi. Aracın yanına füze atıldı” dedi.

Saldırıya uğrayan Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy, “Hasan Dönmez görüntüleri kaydetti. Aslında sivil bir araçla bölgeye gitmek istedik. Ancak çatışma bölgesine sivil araçla girmek kesinlikle yasak. Dolayısıyla Libya Ulusal Mutabakat Hükûmeti ile bir koordinasyon içerisinde Libya ordusundan birileriyle cepheye geçebiliyorsunuz. Son birkaç gündür özellikle gece saatlerinde şehir merkezinden de çatışma ve havan mermisi sesleri duyulur hale geldi. Bugün de biz cephe hattına gitmek istedik. Bir yerde buluştuk Libya ordusu yetkilileri ile. Bizi kendi araçlarına aldılar. Bize refakât eden komutan bize endişesini bildirmişti. Bu kadar ciddi bir risk aldığını düşünmemiştik. Roketatarlar, mühimmat vardı araçta. Kayıttaydık girişte. Ön hatta devam ederken roket atıldı, ardından da araca ateş açtılar” ifadesini kullandı.