Hakan Atilla İstanbul’a geldi

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’yı taşıyan uçak İstanbul Havalimanı’na indi.

Hakan Atilla İstanbul’a geldi

İHA'nın haberine göre ABD’deki İran yaptırımları davasında 32 ay hapse mahkum edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, cezasını tamamlamasının ardından 19 Temmuz’da tahliye edilerek sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison’a sevk edilmişti. 


Buradaki işlemleri tamamlanan Hakan Atilla yerel saatle dün akşam 19.20'de New York John F. Kennedy Uluslararası Havaalanından Türk Hava Yollarının New York-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağı ile İstanbul'a gönderilmişti. 


Atilla’nın içerisinde bulunduğu uçak 11.30 sıralarında İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. 

Hakan Atilla’yı karşılayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, VIP Salonu çıkışında yaptığı kısa açıklamada, Hakan Atilla'ya atıfta bulunarak, "Bu ülkenin bireyi olmaktan gurur duyduk" dedi. 


Türk Hava Yolları’nın TK 2 sefer sayılı New York uçağı ile İstanbul’a gelen Hakan Atilla’yı ailesi ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve ailesi karşıladı. Uçağın altından, VIP aracıyla alınan Atilla’ya ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı 2 göç idaresi görevlisinin refakat ettiği de öğrenildi. Atilla, VIP salonunda Bakan Albayrak ve Ulaştırma Bakanı Turhan ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına görünmeden limandan ayrıldı. 


VIP salon çıkışı aracına binen Bakan Albayrak gazetelerine kısa bir açıklama yaptı. Albayrak, "Allah hayırlı mübarek eylesin. Hakan kardeşimiz sağ salim ülkemize geldi. Güzel bir tatil yapacak dinlenecek. İnşallah önümüzdeki günlerde tekrar konuşuruz ama Hakan Atilla kardeşimizin şahsında ülkemizin ne kadar güzel güçlü evlatlar yetiştirdiğini, o evlatları yetiştiren ne kadar güzel anne babalar olduğuna bir kez daha şahit olduk. Bu ülkenin bir bireyi olmaktan gurur duyduk. Allah hepsinden razı olsun” dedi. 

Hakan Atilla İstanbul’a geldi