Haremlik selamlık kolej!..

Bu okulda başı açık öğrenci bulmak imkansız!..TÜBİTAK töreninde türbanıyla ödül alan Elif Büşra'nın okuduğu Şefkat Koleji'nin tamamı türbanlı. Okulda mescit de var, sınıfta seccadeyle namaz da kılınıyor. Başı açık öğrenci bulmak zor...

Haremlik selamlık kolej!..

Üniversitede türban tartışılırken, İstanbul Şefkat Koleji'nde çekilen fotoğraflar türbanın ilköğretim okullarına kadar indiğini gösterdi. Gaziosmanpaşa'daki okulda neredeyse türban takmayan öğrenci yok. Fotoğraflardaki okul, geçtiğimiz hafta, türbanlı bir öğrencisine TÜBİTAK tarafından ödül verilmesiyle gündeme gelmiş, Milli Eğitim Bakanı Çelik de tepki çekeceği bilindiği halde türbanlı öğrenciye ödül verenlere kızmıştı.

TÜBİTAK'ın geçtiğimiz hafta düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde, türbanlı ilköğretim öğrencisi sahneye çıkarak ödül almış, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de tepki çekeceği bilindiği halde türbanlı öğrenciye ödül verenlere kızmıştı. Çelik, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ve bürokratlarına, "Daha önce bu olayların çok tepki aldığını bildiğiniz halde neden böyle bir kıyafete izin verdiniz. Bilerek mi yapıyorsunuz?" diyerek sert tepki göstermiş ve soruşturma başlatmıştı.

Rahatça girebiliyorlar

Ödül alan öğrencinin okulunda yaklaşık iki ay önce çekilen fotoğraflar, sorunun boyutlarının daha büyük olduğunu ortaya koydu. Elif Büşra Doğan adlı öğrencinin okuduğu Şefkat Koleji'nde neredeyse bütün kız öğrencilerin türbanlarıyla okula geldiği ve yasak olmasına rağmen derslere de bu şekilde girdikleri anlaşıldı. Bir taraftan üniversitede türban olur mu olmaz mı tartışması yapılırken diğer yandan türbanın ilköğretim okullarına indiğini ve rahatça kullanıldığını gösteren bu fotoğraflar çok tartışılacak.

Haremlik-selamlık ve seccadeli sınıflar

Sınıfta namaz kılıyorlar

Sırasının yanına seccade sererek sınıfta namaz kılan bir öğrenciye ait fotoğraf, okul yönetiminin bu konuda hiçbir kısıtlamaya gitmediğini hatta teşfik ettiğini gösretiyor. Görüntülerde, öğrencilerin kılık kıyafet yasasına uymasını denetlemekle görevli yöneticilerin ve bazı öğretmenlerin de türbanlı olduğu gözleniyor.

Erkekler hiç görünmüyor

Fotoğraflarda sadece kız öğrencilerin görünmesi de dikkat çekiyor. Sınıflarda, koridorlarda, laboratuvarda ve yemekhanede çekilen fotoğraflarda hiç erkek öğrenci olmaması yasak olmasına rağmen harem selamlık sınıf uygulaması yapıldığının kanıtı.

Paravanla ayrılmış mescid var

Okulun geniş bölümlerinden biri de mescid olarak düzenlenmiş. Çinilerle süslenmiş mescidde kız ve erkek öğrencilerin namaz kıldığı alan bir paravanla ikiye bölünmüş.

Vatan

Konular Eski Arşiv