Hassas ciltler için de lazer uygun!

Dünyanın her yerinde hem kadınların hem de erkeklerin en büyük problemlerinden olan tüyler için geliştirilen son teknoloji Türkiye’ye geldi.

Hassas ciltler için de lazer uygun!
Akşam'ın haberine göre her cilt rengine ve her mevsim uygulanabilme özelliğiyle dikkat çeken cihazı Uzman Dr. Rasime Erkan anlattı.

Dünyada Alexandrite ve Diode olmak üzere iki cihaz türüyle çözüm sunan lazer epilasyonda, Amerika başta olmak üzere çoğu ülkede en çok Diode lazerler tercih edilmeye başlandı. Sürekli gelişen teknolojilerle Diode sistemler çok önemli ve farklı özellikler getirdi... Yeni nesil Tarama (Scanner) Diode Lazer uygulamasının klinik etkisinin eski sistemlere göre çok daha yüksek olduğunun ispatlanması, her mevsim uygulama gibi önemli avantajları ile tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok tercih edilecek sistemlerden biri olmaya aday…

TÜM KILLARI TARIYOR…

İş hayatının ve bilgisayar kullanan herkesin yakından tanıdığı scanner (tarayıcı) bu kez kıllar için iş başına geçiyor. Normalde tüm dokümanları en ince detayına kadar tarayarak bilgisayara aktaran Scanner (Tarama), dördüncü nesil karma atım Diode lazer epilasyondaysa geniş başlığıyla tüm kılları tarayıp özel atış yaparak kıl köklerini etkiler. Lazer epilasyonda kıl köklerine uygun lazer enerjisi seçilerek ışının melanin tarafından emilmesi sağlanır. Çünkü lazer enerjisi kökü ısıtır ve yok eder. Böylece kıl büyümeleri kalıcı olarak azalır. Tüm köklerde etkili olabilmesi için tekrarlayan aralıklarla tedavi de en iyi sonuçlar elde edilir.

ZAMANDAN TASARRUFLU LAZER…

Günümüzde özellikle de İstanbul’da en büyük problem olan zamansızlık problemi bu yöntemle ortadan kalkıyor. Eski sistemlerde cilt ve kıl tipine göre yaklaşık 90’la 150 dakikaya kadar süren tüm vücut lazer artık 60 dakikaya düşüyor.

Bu neredeyse çalışanlar için öğle yemeği arasında işlem yaptırmaya bile imkan veriyor. Önceki sistemlerde en az 40-45 dakika süren ve çok tercih edilen alt bacak işlemi 15 dakikaya, yaklaşık 40 dakika süren sırt işlemiyse 20 dakika gibi kısa bir süreye düşüyor. Kısacası yeni sistemle en az 3 kat daha hızlı işlem tamamlanıyor.

HER MEVSİM HER CİLDE LAZER…

En önemli özelliklerden biriyse her cilt tipinde, ince kıllarda ve her mevsimde yapılabilmesi… Şu ana kadar kullanılan tüm yöntemlerde koyu tenli kişilerde uygulanamaması, güneş ışınlarıyla yanık yapma riskleri de bu şekilde ortadan kalkmış oluyor. Hassas ciltler, çok açık ve çok koyu ciltler de artık lazer epilasyonun büyük nimetinden faydalanabiliyor. Eski sistemlerde 810 nm olan dalga boyunun 755-808-980 nm arasına genişlemesi ve cilt tipine göre uygun dalga boyu seçilebilmesi koyu tenlerde de sorunsuz ve başarılı sonuçlar elde etme imkanı veriyor. 980 nm dalga boyundaki ışın melanin tarafından daha az emilir, böylece koyu renk, hassas ve nazik ciltlerde etkili tedavi sağlanır.

İNCE TÜYLERDE DE ETKİ

Eski sistemlerin en büyük sorunlarından biri olan daha ince tüyleri görememe sorunu da ortadan kalkıyor. Geniş ve ayarlanabilir dalga boyuyla tüylere göre özel tarama ve atış yapılabiliyor…
Konular Kadın / Bakım