Hastanede ‘Covid-19 ihmali’ iddiası!

Samsun’da felç geçiren 80 yaşındaki R.A., Çarşamba Devlet Hastanesi’nde kaldırıldı. Durumu ağırlaşan R.A., daha sonra yoğun bakım servisine alındı.

Hastanede ‘Covid-19 ihmali’ iddiası!

Milliyet Gazetesi'nden Gökhan Kam'ın haberine göre Covid-19 vakalarıyla aynı yoğun bakım servisine yatırılan R.A.’ya yanında yatan hastadan virüs bulaştı. Daha sonra da normal odaya alınan R.A.’nın yanında bir yakınının refakatçi olarak kalması istendi.

Oğul H.A., kendisine de Corona virüs bulaşma riski olduğunu belirterek refakatçilik talebine tepki gösterse de hastane yetkilileri iddiaya göre, “Maskeni tak, korun” yanıtı verdi. H.A. şunları dedi: “Bütün Corona virüs hastalarının refakatçileri var. Biz de kardeşimle birlikte dönüşümlü olarak kalıyoruz. Covid hastalarının refakatçileri olmadan olmuyormuş. Hastane, maske, eldiven ve siperlik verdi. Doktorlar, ‘Bakanlık ne dediyse biz onu uyguluyoruz’ diyor. Bu durumda Corona virüs bize de bulaşabilir.”

Covid-19 olmayan dedesinin hastanenin sorumsuzluğu yüzünden salgına yakalandığını belirten R.A.’nın torunu A.A.N. de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurarak, gereğinin yapılmasını istedi.