HDP'li iki vekil gece yarısı gözaltına alındı!

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Afyon’da gözaltına alındı. Kaya’nın önce İzmir’e, daha sonra Diyarbakır’a götürüleceği belirtildi. HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da Diyarbakır’daki evinde gözaltına alındı.

HDP'li iki vekil gece yarısı gözaltına alındı!
HÜDA KAYA AFYONDA GÖZALTINA ALINDI

Hürriyet'te yer alan habere göre
Kaya’nın gözaltına alınması HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Twitter hesabından duyurdu.  HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de Twitter hesabından paylaştığı mesaj ile Kaya’nın Diyarbakır’daki bir dava için Afyon’da gözaltına alındığını söyledi.

8 ARALIK'TA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Kaya, 8 Aralık 2016'da da evinin önünden gözaltına alınmıştı. Kaya'nın hakkında açılan bir dosyadaki 'zorla getirme kararı' uyarınca gözaltına alındığı belirtilmişti.

HDP'Lİ BEŞTAŞ DİYARBAKIR'DA EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir terör soruşturması kapsamında HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır’daki evinde gözaltına alındı.

Diyarbakır’da yürütülmekte olan bir terör soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır’daki evinde, gece yarısı sıralarında polis tarafından gözaltına alındı. Beştaş, Diyarbakır Adliyesi’ne çıkarıldı.

Beştaş, tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, Beştaş’ı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.