Hesap zamanı!..

A Milli Takımımız Dünya Kupası’na katılabilmek için İzlanda ile Finlandiya maçlarını kayıpsız geçmek zorunda...

Hesap zamanı!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre Rusya'da yapılacak 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılmayı hedefleyen A Milli Takımımız'da son iki maç öncesi ince hesaplar yapılıyor.

I Grubu'nda mücadele eden Millilerimizin 6 Ekim'de İzlanda ile Eskişehir'de 9 Ekim'de de deplasmanda Finlandiya ile oynayacağı kritik maçlar öncesi nefesler tutuldu. Son maçta Hırvatistan'ı yenerek puanını 14'e çıkaran Milliler, 16'şar puanlı lider Hırvatistan ve averajla ikinci sırada bulunan İzlanda'nın ardından 3. sırada yer aldı. Türkiye ile aynı puandaki Ukrayna ise 4. sırada bulunuyor. Türkiye, Dünya Kupası'na doğrudan katılabilmek için grubu liderlikle tamamlamak zorunda. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 9 takım ise topladıkları puanlara göre kendi aralarında sıralanacak. Bu 9 takım arasında en son sırada yer alan yani 'en kötü ikinci' takım organizasyona veda edecek.

Geri kalan 8 takım ise Play- Off oynama hakkı elde edecek. Ay-yıldızlılar grupta birinci ya da ikinci olabilmesi için rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Milliler, İzlanda'yı yenerse tur için büyük adım atacak. Finlandiya galibiyeti ise bizi Rusya'ya götürecek. Türkiye, İzlanda'ya mağlup olsa bile oynanacak diğer maçlar ay-yıldızlıların şansını da belirleyecek.
Konular Spor Haberleri