Heybeliada’da orman yangını çıktı!

Heybeliada'da orman yangını çıktı. İstanbul Valiliği, "Balıkesir ve Bursa'dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya'dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir" açıklaması yaptı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Heybeliada’da orman yangını çıktı!

Sözcü Gazetesi'nden Habip Atam'ın haberine göre Heybeliada, Eski Değirmenyeri bölgesindeki ormanda yangın çıktı.  İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Yangına müdahale için ilk olarak söndürme helikopterleri yönlendirildi.

Yangın ihbarı itfaiyeye saat 13.05'de geldi. İlk aşamada Heybeliada İtfaiye Ekibi, Kartal ve Maltepe itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Demir Sokak üzerinde bulunan ormanlık alandaki yangınla mücadeleye, söndürme helikopteri de havadan destek veriyor.

Yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evinin bulunduğu bölgede çıkan yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ada sakinleri de beş litrelik pet şişelere doldurdukları sularla elden ele alevlerin büyümesini önlemek için yoğun çaba sarf ediyor.

KIYI EMNİYETİ VATANDAŞLARI TAHLİYE EDİYOR

Heybeliada'da orman yangını olduğu ihbarı üzerine bölgeye intikal eden KEGM-3 botuyla bölgedeki vatandaşlar tahliyesi gerçekleştirildi. NENE HATUN gemisiyle birlikte KEGM-5 ve KEGM-6 botlarının bölgeye intikal halinde olduğu öğrenildi.

VALİLİK: "4 UÇAK GELİYOR"

İstanbul Valiliği'nden Heybeliada'daki yangına ilişkin yapılan açıklamada 3 helikopter ile söndürme çalışmalarının devam ettiği 2 helikopter ile 4 yangın söndürme uçağının olay yerine hareket halinde olduğu aktarıldı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

“Emniyet, İtfaiye ve Orman Harekât Merkezlerinden alınan bilgilere göre; bugün saat 13.15'te Adalar İlçemiz Heybeli ada Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

Söz konusu bölgeye süratle güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir. Ekiplerimizce; 3 itfaiye, 2 arazöz, 1 toma ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan söndürme çalışmalarına devam edilmektedir.

Balıkesir ve Bursa'dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya'dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır.”

DEKAN: "TEK HELİKOPTER GELDİ"

Yangının çıktığı dakikalarda içinden görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Türker Kılıç, “Heybeliada'da yangın! Acil helikopter ya da yangın uçağı gerekli… Hızla ilerliyor. Hüseyin Rahmi Müzesi'nin orada, acil! Tek helikopter geldi… Yetersiz” ifadelerini kullanarak yangının söndürülmesi için yardım çağrısında bulundu.