Hikmet Karaman'dan Edinho yorumu

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ara transfer döneminde renklerine bağladıkları ve 4 maçta 5 kez fileleri havalandıran Edinho'nun transfer hikayesini anlattı.

Hikmet Karaman'dan Edinho yorumu

Kayseri Erciyesspor onu ara transfer döneminde renklerine bağladı. Forma giydiği 4 maçta 5 kez ağları havalandırdı. Erciyesspor'a alt sıralardan kurtulma yolunda kritik 3 puanlar getiren golcü oyuncu, tüm dikkatleri üzerine çekti.

Öyle ki teknik direktör Paulo Bento, onu Portekiz Milli Takımı'na çağırdı. Dünyanın en iyi 2 futbolcusundan biri kabul edilen Ronaldo ile forvette yan yana oynayan 32 yaşındaki futbolcu, Kamerun karşısında takımının üçüncü golünü kaydetti. Edinho'dan bahsediyoruz...

İşte Portekizli oyuncudaki cevheri keşfeden teknik direktör Hikmet Karaman'dan Edinho'nun transfer hikayesi...

Karaman: 'Edinho'nun bu noktaya gelmesinde takımın büyük rolü var'

Edinho'yu transferin son gününde renklerine bağladıklarını ifade eden Karaman, ilk defa konuştu: "Transfer başarısının arkasında başkanımız Ziya Eren var. Takım çalıştırmadığım dönemde Portekiz'de 10 gün kaldım ve burada birçok maç izledim. Braga'nın maçında Edinho'yu beğendim. Braga'nın başkanıyla transferle ilgili konuştuk. Başkanımız da transferi gerçekleştirdi. Kiralama bedeli sanırım 300-400 bin dolar. Bu oyuncunun istatistiklerini de inceledik. Futbolcunun son 5 yılının röntgenini çeken istatistiki bilgileri aldık. Transferde biraz da şans faktörü önemli. Bu inkar edilemez. Ama sadece Edinho'yu ön plana çıkarmayalım. Edinho'nun bu noktaya gelmesinde takımın da çok büyük payı var. Biz bir takımız."

'Cenk Ahmet'e dikkat edin'

"Diğer transferlerimiz Pape Diakhate, Cenk Ahmet ve kaleci Gökhan Değirmenci de iyi oyuncular. Özellikle Cenk Ahmet'ten bahsetmek istiyorum. Çaykur Rizespor'dan bize geldi ve şu anda performansının yüzde 20'si ile oynuyor. Türk futbolu için çok önemli bir sağ kanat oyuncusu olacak. Bizim için öncelikli olan iyi futbol oynamak. İyi futbol oynayınca zaten ligde kalırız. Portekiz çok önemli bir pazar. Bir örnek vereyim; Estoril'in maçını izledim. Önde oynayan 3 Brezilyalı oyuncu dikkatimi çekti. Maçtan sonra başkanla konuştum. Bu oyuncuların fiyatını başkana sorduğumda şu yanıtı aldım: '500 bin euro ver, 3 oyuncudan istediğini al. İsveç de önemli bir lig."

TUNA HOŞ / SKORER

Konular Spor Haberleri