HİNDİSTAN KAN GÖLÜ!

Hindistanın finans merkezi Bombay kentinde silahlı kişilerce düzenlenen saldırılarda ilk belirlemelere göre 125 kişi yaşamını yitirdi.

HİNDİSTAN KAN GÖLÜ!

100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 200 kişinin yaralandığı, saldırıların aralarında lüks oteller ve tren garı da bulunan 12 ayrı yerde gerçekleştirildiği bildirildi.

OTOMATİK SİLAH VE EL BOMBASI KULLANILDI
Bombalı saldırı ve çatışmalarda ilk belirlemelere göre 6'sı yabancı 12'si polis olmak üzere 125 kişi yaşamını yitirdi, 327 de yaralı var. Ölenler arasında Mumbai anti terör şefi de bulunuyor.  Mumbai'nin başkenti olduğu Maharaştra eyaleti yetkilisi Johnny Joseph, ölü sayısının daha da artabileceğini belirtti. Saldırılarla ilgili bölge polisi, eylemlerin Oberoy ve Tac Mahal otelleri, Chhatrapati Shivaji Terminus Tren Garı, Leopold's Restoranı, turistik bir alan ve kentin güneyindeki karakollar olmak üzere 12 yerde, otomatik silahlar ve el bombaları ile gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

HEDEF TURİSTLER
Bombay'a deniz yolundan girdikleri iddia edilen teröristler, aralarında 5 yıldızlı 2 otel, 1 hastane, 1 kafeterya, 1 pub ve 1 tren istasyonunun da bulunduğu kalabalık mekanları hedef seçti. Teröristlerin asıl hedefinde ise yabancı uyruklu turistler vardı.

6'SI ÖLÜ 15 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Taj ve Oberio isimli otellerde kalan müşterileri rehin alan teröristler, güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. Bu sırada 11 polis memuru hayatını kaybederken, 18'i de yaralandı. Daha sonra başlatılan operasyonda ise teröristlerden 6'sı ölü olarak, 9 da yaralı olarak ele geçirildi.

2 MİLLETVEKİLİ REHİN
Öte yandan rehineleri kurtarma çalışmaları halen devam ederken, Taj Mahal Otel'de 45-50 kadar rehinenin kurtarılmayı beklediği öğrenildi. Rehineler arasında 2 milletvekilinin de bulunduğu iddia ediliyor. Oberio Hotel'de de rehinelerin yer aldığı bölgeden gelen bilgiler arasında. Otelde kapana kısılan birçok müşterinin kendilerini odalarına kilitledikleri ve güvenli buldukları noktalara saklandıkları biliniyor.

'SOKAĞA ÇIKMAYIN' UYARISI
Taj Otel'e giren ekipler, şuana kadar 6 kişinin cesedine ulaştı. Cesetler olay yerinde bekletilen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Bombay halkı yaşanan olayların ardından tedirgin bekleyişini sürdürüyor. Sokağa çıkmaktan korkan halk, evlerine kapanmış durumda. Hükümet bölgedeki tüm okulları tatil etti. Finans merkezi olan Bombay'daki borsalar da gün boyu kapalı kalacak. Güvenlik güçleri vatandaşlara evinizde kalın uyarısında bulunuyor. Her gün binlerce kişinin dolaştığı meydanlar ve caddeler bomboş.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Sabah saatlerinde bölgede çatışmaların yeniden başladığı belirtildi. Saldırganların otomatik silahların yanı sıra el bombaları da kullandığı belirtiliyor.

TÜRK AİLE SERBEST BIRAKILDI
Rehin alınan eski Maliye Bakanı Ziya Müezzinoğlu'nun oğlu ve gelini serbest bırakıldı. Rehineler arasında bulunan diğer Türk'ün akıbeti hakkında henüz bir bilgi alınamadı.

Saldırıları Deccan Mujahideen adlı örgüt üstlendi

Saldırıların sorumluluğunu Deccan Mücahidin adlı bir örgüt üstlendi. Adı duyulmamış örgütün, haber kuruluşlarına gönderdiği e-postada, saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini bildirdiği açıklandı

YENİ DELHİ -