Hükümet Sözcüsü Bozdağ'dan flaş OHAL açıklaması!

OHAL ile ilgili konuşan Bekir Bozdağ, "FETÖ gibi terör örgütleri ile mücadele devam ediyor. OHAL'in uzama ihtiyacı ortadadır. TBMM kabul ederse OHAL yeniden uzatılabilir" ifadelerini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ'dan flaş OHAL açıklaması!
Milliyet'in haberine göre Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında Tel Rıfat operasyonu, Ankara'daki Suriye zirvesi, OHAL ve MİT operasyonlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

MİT'in Kosova benzeri operasyonlarını süreceğini anlatan ve "18 ülkeden 80 FETÖ'cüyü paketleyip getirdiler" diyen Bozdağ'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

TÜRKİYE-RUSYA-İRAN ZİRVESİ

"Son 2 günde yaşananlar Türkiye ve bölgemiz açısından tarihi öneme sahip. Putin ve Cumhurbaşkanımız birlikte Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temelini birlikte attılar. Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinin başında geliyor. Cumhurbaşkanımızın liderliği, sayın Putin'in desteği ve hükümetimizin çabaları ile önemli bir adım attı. İkinci gün yapılan toplantıda, sayın Putin, Ruhani ve sayın Cumhurbaşkanımız ile beraber görüşme Türkiye'nin küresel ve bölgesel güçlü bir aktör olduğunun göstergesi olmuştur. Sorunların çözümüne katkı sunmak bakımından son derece önemli. Astana, Soçi zirvesi vardı, devamı Türkiye'de. İran'da da olacak.

"SURİYE'NİN BÖLÜNMESİNE RIZA GÖSTERMEYİZ"

Suriye'de sadece askeri yöntemlerle çözüm ortaya koymanın imkanı yok. Cenevre süreci kilitlendi kaldı. Bu görüşmeler Cenevre sürecine de yeni bir ivme katacak. Türkiye'nin de Rusya'nın da İran'ın da yol haritasını ortaya koydu, yayınlanan bildirge. Suriye'nin toprak bütünlüğü korunacaktır. Suriye'yi bölme hayali görenlere karşı çok net bir duruş ortaya koyuldu. Bu hesabı yapanlar sadece terör örgütleri değil. Onları partner yapanlara da mesaj. Suriye'de mezhep esaslı bir değişime gidilmesine izin vermeyiz, bölünmesine rıza göstermeyiz.

"YAKINDA TEL RIFAT'TA İSTEDİĞİMİZ NETİCEYİ ELDE EDECEĞİZ"

Terör örgütü PYD/YPG'nin amacı burada bir terör koridoru oluşturmak sonra bunu terör devletine döndürmek. Burada tam da bu örgütlerin istediği gibi bir yapılanmanın peşinde olduğunu görüyoruz. Bölünmeyi, ayrışmayı da önleme konusunda Suriye'nin egemenliğini koruma noktasında tarihi bir açıklama. YPG/PYD terör örgütleri Tel Rıfat'tan temizlenecek. Orada sona doğru yaklaşıldı, yakında Tel Rıfat'ta istediğimiz neticeyi elde edeceğiz. Sonra Münbiç. Münbiç'te ABD'li yetkililer sözlerin gereğini yerine getirmezse Türkiye'nin duruşu nettir.

Irak merkezi yönetimi, biz buralarda gerekli adımları atacağız dedi. Irak ordusu oralara girdi ama biz arazideki hareketliliği takip ediyoruz. Terör örgütünün üniforma değiştirerek bölgede varlığını devam ettirmesine de biz karşıyız. Biz Sincar'dan ve diğer yerlerden terör örgütünün ve teröristlerin temizlenmesini istiyoruz. Yapılmazsa Türkiye buraları temizleyecek güce sahiptir. Dünkü zirve bölgenin terörden ve teröristlerden arındırılması konusunda bir iradeyi yansıtıyor."