Hükümetle TÜSİAD arasında büyük polemik!..

"İşine baksın".. Başbakan Erdoğan'dan TÜSİAD Başkanı Boyner'e sert yanıt!..

Hükümetle TÜSİAD arasında büyük polemik!..

Hükümet ile TÜSİAD arasında başlayan "Uludere ve Afyonkarahisar’da ne oldu" polemiğine Başbakan Tayyip Erdoğan da katıldı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner’in, ’’Uludere’de ne olduğunu anlamak, Afyon’daki patlamanın arka planını, sebeplerini öğrenmek, sorumlularını bilmek ister vatandaş’’ sözlerine Erdoğan, "Ümit Boyner işine baksın" yanıtını verdi.

"BUYURGANLIK"

Ümit Boyner, TÜSİAD YİK toplantısında, ’’Uludere’de ne olduğunu anlamak, Afyon’daki patlamanın sebeplerini öğrenmek, sorumlularını bilmek ister vatandaş... Susmak da istemez. Ne darbe dönemlerindeki gibi atanmışların, ne de kendi oyuyla seçilenlerin onu susturmasını hiç istemez’’ diye konuşmuştu. ’’Buyurganlığın bir kez daha ülkemizdeki idare anlayışına hakim olmasından ürküyoruz’’ diyen Boyner, ’’Vatandaşların taleplerinin sindirilmesi kabul edilemez. Demokrasilerde işler böyle yürümez, yürüyemez. Biz bunu kabul edemeyiz’’ demişti. Boyner’e hükümet kanadından ilk olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "TÜSİAD önce 28 Şubat’ta 5’li çetenin içinde yaptıklarının hesabını versin" sözleriyle tepki vermişti.

"O İŞİNE BAKSIN"

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in sözleri, Saraybosna dönüşü uçakta Başbakan Erdoğan’a da soruldu. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ben konuşacağım ama konuşmayayım. Yargı ilk incelemelerden sonra ne dedi, ‘Şu ana kadar yaptığımız incelemelerde sabotaj emaresine rastlanmamıştır’ dedi. Anamuhalefet lideri ne diyor? ‘Bir el bombasıyla bu kadar kalın yapılmış deponun çatısı çöker mi?’ diyor. Bu hangi zekâ örgüsüyle ortaya çıkıyor? Bir el bombası olur mu? Binlerce el bombası var. Bir tane patladı mı, diğerleri dezincirleme patlama getiriyor. Ben bu işi şu anda işin başında olan Genelkurmay Başkanı’mdan dinliyorum. Çıkıyor diyor ki ‘Ben emekli bilmem neden dinledim. ’Sen emekliden dinledin, emeklinin seviyesi, kalifikasyonu nedir bilemem. Ben orada inceleme yapan Genelkurmay Başkanı’mdan dinliyorum.

Öğrenmek hakkımızdır falan. Kimin hakkı nedir, nereye kadardır? Onun ölçüsünü Ümit Boyner belirlemeyecek. O, işine baksın."