HÜZÜNLENDİREN BİR HIRSIZLIK HİKAYESİ

Çocuk Esirgeme Kurumu yuvasından kaçan 15 yaşındaki kız, hırsızlık için bir eve girince yakalandı. Çocuk hırsızın çaldığı eşyalar arasında oyuncak bir bez bebek çıktı...

HÜZÜNLENDİREN BİR HIRSIZLIK HİKAYESİ

Adana’da, önceki gece iki katlı bir evin tuvalet penceresinden içeri giren bir kişi içerde gezinirken, karşı balkonda olayı görenler polise, Yalova’da olduğunu bildikleri komşularının evinde hırsız olduğu ihbarı yaptılar.

Olay yerine gelen polis, evin arka bahçesinde saklanan 15 yaşındaki G.A. adlı kızı yakaladı. Kızın yaşının küçük olması nedeniyle evde başka suç ortağı da olabileceğini düşünen polis, çilingir çağırıp evin kapısını açtırdı. Kimse bulunamayınca kapı yeniden kilitlendi.

Evin etrafını gezerek inceleyen polis, G.A.’nın evden çaldığı bir oyuncak bez bebek, saç kurutma makinesi ve otomobil teybi buldu. Bağlar Polis Merkezi’ne götürülen, ardından Çocuk Şubesi’ne teslim edilen G.A.’nın yaklaşık 3 yıl önce Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Çocuk Yuvası’na yerleştirildiği, devlet korumasında olan kızın, sık sık yurttan kaçtığı öğrenildi. G.A. ile ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili diğer ayrıntıları diğer fotoğraflarına tıklayınız...

Gazete Habertürk