İbrahim Çelikkol: "Doğa tutkum, hayvanlar dostum"

Ünlü oyuncu İbrahim Çelikkol, son günlerin en çok konuşulan ismi. Çelikkol'un Marmaris'teki yangında itfaiye erlerinin arasına karışıp onlarla birlikte mücade vermesi herkes tarafından takdir edildi.

İbrahim Çelikkol: "Doğa tutkum, hayvanlar dostum"

Sabah Gazetesi'nden Merve Yurtyapan'ın haberine göre İbrahim Çelikkol, arkadaşlarıyla birlikte önce Ören'de yapılan çalışmalara katıldı. Profesyonel ekiplerle çalışıp bulunduğu bölgedeki yangını söndürmeyi başardı. 

 

Gece gündüz itfaiye erleriyle çalışan ünlü oyuncu, üç gece onlarla sabahladı. Doğa tutkunu ünlü oyuncu, bir ara dağ yolunda kalan su tankerlerini de arkadaşlarıyla birlikte itti. Tankerin arkasına geçip şoföre komutlar veren Çelikkol, "Gaza bas ağabey, çıkartacağız bu aracı" diyerek etrafındakileri de motive etti.

İbrahim Çelikkol: "Doğa tutkum, hayvanlar dostum"

Ünlü oyuncunun bu mücadelesine çevredekiler de hayran kaldı.

Çelikkol ile yangın bölgesinde çalışanlar, "Hepimizle birlikte mücadele ediyor. Hortumu sırtına alıp herkese öncülük ediyor. İtfaiye erlerinin kendisine söylediklerini yerine getiriyor. Her yerde o var. Hem dağa çıkıp yangını söndürüyor, hem de aşağı inip kalan su tankerlerine yardımcı oluyor" diye anlattı. Bu birlik ve beraberlik ruhunu herkes öyle sevdi ki, Çelikkol sosyal medyada kahraman ilan edildi.

"DOĞA TUTKUM HAYVANLAR DOSTUM"

Oyunculuk yapmadan önce 15 yıl basketbol oynayan ve genç milli takımla sahada mücadele eden Çelikkol, ardından oyunculuğa yöneldi. Tam bir spor ve doğa aşığı olan Çelikkol, bu tutkusunu her fırsatta dile getiriyor: "Doğanın sesini, hayvanları çok seviyorum. Doğa benim tutkum, hayvanlar dostum. Onlara her zaman sahip çıkacağım."

Ünlü oyuncu, çocukluk yıllarına dayanan hayvan sevgisinden de şöyle bahsediyor: "Asker çocuğuyum. Babamlar donanmada çalışırken kurtlar geçerdi. Beyaz yüksek bir hayvan geçti. Bir gün babama 'Bu hayvanın ırkı nedir?' dediğimde 'Dünyanın en güçlü köpeği ve en güzel dostudur' diye cevap vermişti. O gün kangala aşık oldum ve çok sevdim. Doğa tutkum çocukluğumdan geliyor. Bütün hayvanlara çok büyük bir sevgim var. Hayvanlar ve doğa bizim canımız, dostumuzdur. Doğada gezmeyi, köpeklerle koşmayı çok seviyorum. Zaten benim de 7 köpeğim var. Sporun bütün dallarıyla ilgileniyorum. Gün içinde hissettiğim neyse oraya koşuyorum..."

Yıllar önce rol aldığı bir dizide kahraman bir bordo bereliyi canlandırıp hava, kara ve su altı eğitimler alan ünlü oyuncu, kılıç kullanıyor, binicilik yapıyor, balıkadam ve kayak eğitmenliği yapıyor.

ŞAHİN AKDEMİR'İ UNUTMADI

İbrahim Çelikkol, Instagram hesabından bir paylaşımda bulundu.

İbrahim Çelikkol: "Doğa tutkum, hayvanlar dostum" - Resim : 2

Paylaşımında, görevlilere yardım götürürken dönüş yolunda geçirdiği kaza sonucu dumanlardan etkilenerek hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin'e de yer veren Çelikkol, şu ifadeleri kullandı:

"Alevlerin karşısında Çınar gibi duran kadınlar, Aslan gibi delikanlılar, Efsanevi yaşlılar, Deli yürekli adamlar, "Tek bir ağaç, bin canlı!" diyerek canla başla hayatlarını hiçe sayarak savaşan itfaiye, zabıta, polis, asker tüm kardeşlerimle birlikte mücadele vermekten gururluyum... Ortak sevdamızın ortak savaşında ormanların her karışına fedakarlık ve kahramanlık destanı bırakan gerçek kahramanlar... 80 milyon kişiye "iyi ki varsın" dedirten, bu büyük yangın mücadelesinin kahramanlarından ŞAHİN'i ve bu uğurda yaşamını yitirmiş tüm kardeşlerimiz, sizleri unutmayacağız... Bu mücadelede bulunan bütün cesur yüreklere selam olsun..."