İki çocuğunun da katili oldu!

İngiliz Daily Mail gazetesindeki habere göre, Londra’da yaşayan 34 yaşındaki Felicia Boots, doğum sonrası girdiği depresyonun etkisiyle iki bebeğini boğarak öldürdü.

İki çocuğunun da katili oldu!

Mahkemede adam öldürme suçundan yargılanan kadını, hâkim suçsuz buldu.

14 aylık kızı Lilyve 10 haftalık oğlu Mason’u evlerinde yalnız kaldığı sırada eşinin kravatıyla boğduğunu itiraf eden kadının 35 yaşındaki kocası ise mahkemede verdiği ifadede, eşini suçlamadığını aksine onun çok iyi bir anne olduğunu söyledi.

Habere göre, geçtiğimiz mayıs ayında meydana gelen olayda, eşini eve geldiğinde ağlarken bulan JeffreyBoots, yatak odasında kendi kravatı ile boğulmuş iki çocuğunun cansız bedeniyle karşılaştı.

Londra’daki Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan genç kadının, çocuklarını öldürmeden birkaç saat önce fotoğraflarını çekerek eşine gönderdiği öğrenildi.

Mahkemede hâkim ise böyle bir durumda hapis cezasının tamamen uygunsuz olduğuna, bunun yerine genç kadının iyileşinceye kadar akıl sağlığı merkezinde tutulmasına karar verdi. Hâkim, Boots’un yaptığının trajik bir durum olmasına karşın olayın birçok insan tarafından bir suç olarak görülemeyeceğini söyledi.

Birçok kadının doğum sonrasında ‘post natal’ adı verilen depresyona yakalandığı bilinirken İngiltere’deki Ulusal Sağlık Kurumu’na göre doğum sonrası her bin kadından 4 tanesi aynı nedenlerle hastaneye yatıyor.

Gonca Yağcı