İkinci el otoya dikkat!..

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "Vatandaşlarımız ikinci el araç alırken motor veya şasi numaralarını MMO veya yetkili servislere kontrol ettirmeli" dedi.

İkinci el otoya dikkat!..

MMO Samsun Şube Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) kapsamında üyelerine yönelik düzenlediği Mühendis Yetkilendirme Kurslarına "Araç Projelendirme Mühendis Yetkilendirme Kursu" ile devam ediyor. Düzenlenen eğitimin sunumu MMO MİEM Kurs Eğitmeni Mak. Müh. Şerif Özsakarya tarafından verilirken, eğitime 15 makine mühendisi katılmakta. Kursun sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılara "Araç Projelendirme Mühendis Yetki Belgesi" verilecek.

Kursla silgili bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, Araç İmal Tadil Yönetmeliği (AİTM) uyarınca, motorlu kara vasıtalarında gerçekleştirilen motor değişikliği veya tadilatı, aktarma organları-direksiyon sistemleri-şasi-dingil ilavesi-kabin ve karoseri-üstyapı tadilatları, istiap haddi tespitleri, koltuk ilavesi veya çıkarılması, klima-elektrik ve fren tertibatları tadilatı, özürlüler için araç tadilatları ve okul servis aracı dönüşümlerinde yönetmelik ve ilgili standartlar uyarınca MMO'dan SMM Belgesi düzenlemiş olan araç projelendirme konusunda yetkili makine mühendisleri tarafından projelendirme yapılmasının zorunlu olduğunu, bu tür MİEM yetkilendirme kursları ile sektörde ihtiyaç duyulan yetkili mühendis ihtiyacının giderilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Gürkan, "İkinci el binek ve ticari kara vasıtası alan vatandaşlar, tıpkı motor ve kaportalarını kontrol ettirdikleri gibi alım işlemi öncesi mutlaka araçların servislerine veya MMO şube ve temsilciliklerine giderek araçlarının 'motor ve şasi numaralarını' kontrol ettirmeli. Muhtemel yanlışlıklar araçların fenni muayenelerinde ortaya çıkıyor ve vatandaşlar mağdur oluyor. Mağduriyetin önüne geçilebilmesi için kontrol ve araçlarda yapılan tadilatlarda yönetmelik ve standartlara uygun işlem yapılması gerekli" dedi.