İNANILMAZ SALDIRI!..

Zübeyr Eser: "Defalarca yetkililere söyledik ama kimse bizi dinlemedi. Bölgede bu tip saldırılar çok oluyor, o yüzden korkuyoruz" dedi.

İNANILMAZ SALDIRI!..

Üniversite imtihanı için Kültür Dersanesi’ne giden Serap Eser dün akşam Kanarya’daki evine dönmek için 89-A numaralı Söğütlüçeşme-Zeytinburnu otobüsüne bindi. Otobüs, saat 19.40 sıralarında Yeni Söğütlüçeşme Yolu’ndaki, Papatya Durağı’na yanaşırken ortaya çıkan 5-6 kişilik grup otobüse molotof kokteyleri attı. Arka kapıdan içeri giren bir molotofun patlamasıyla, inmek için kapıya yanaşan Serap Eser alevler arasında kaldı. Genç kıza ilk müdahale, kızını almak için durağa gelen baba Zübeyr Eser ile yoldan geçen araç sürücüleri tarafından yapıldı. Serap Eser’in vücudunu saran alevler, bir sürücünün getirdiği yangın söndürücü tarafından söndürüldü. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık ve Kronik Yara Tedavi Merkezi’nde tedavi altına alınan Serap Eser’in vücudunun yüzde 25’inde üçüncü derece yanık meydana geldiği belirtildi. Tüm gün yoğun bakımda kalan genç kızın hayati tehlikesi bulunmadığını belirten yakınları tedavi sonrası yanık izi kalmayacağını söylediler.

Elinden yaralanan Zübeyr Eser ise, “Kızımı bekliyordum. Otobüs yanaşırken birden ortaya çıkan 5-6 kişi ellerindeki yanan şişeleri otobüse attılar. Otobüste 4-5 kişi vardı. Kızım inmek için kapıya geldiği için ateş onu sardı. Başkası yaralanmadı" dedi. Durak çevresinde ışıklandırma olmamasından şikayet eden Eser "Yetkililere defalarca ‘Burayı ışıklandırın ya da bu durağı kaldırın’ dedik. Kimse bizi dinlemedi. Bu tip saldırılar burada çok oluyor. Başımıza daha kötü şeylerin gelmesinden korkuyoruz" dedi. Eser ailesi, saldırganlar tarafından fişlenmek istemedikleri için görüntü vermek istemedi.

Hürriyet