İnce yanaklı olmak artık çok kolay

Çıkık elmacık kemikleri ve ince hafif içeri doğru çökük yanaklar tüm kadınların hayali.

İnce yanaklı olmak artık çok kolay
Akşam Gazetesi'nden Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Yüz güzelliği için çok önemli olan bu denge özellikle yurtdışında tüm aktrislerin gözdesi. Ameliyatsız ince ve sıkı yanaklara sahip olmak artık mümkün.

Yanak Yağları

Kadın ve erkeklerde yanak bölgesinde yağ yastıkları bulunur. Kimi zaman genetik özelliklerle kimi zaman da kilo alımına bağlı olarak bu yağ alanları istenilenden daha fazla olabilir. Yüzün daha yuvarlak gözükmesine neden olan bu bölgesel yağ birikimi kilo verilmesi ile çok fazla küçülme göstermez. Yaşla birlikte bu yağ yastıkçığı yerçekiminin de etkisiyle aşağıya doğru yer değiştirir ve yüzümüzün daha sarkık olmasına neden olur.

Kore teknolojisi

Yanak yağlarını azaltmanın bugüne kadar bilinen en iyi yöntemi Bişektomi adı verilen yanak yağ yastıklarının alındığı ameliyattı. Ameliyattan çekinenler ve daha kolay bir çözüm arayanlar için artık çok kolay bir yöntemi var.

Uzak doğuda kadınların estetik açıdan en büyük şikayetlerinden biri yüzlerinin geniş olması bu nedenle Koreli plastik cerrahlar ve mühendisler bu sorunu azaltmak için yeni bir teknolojik gelişime imza attılar. Teknolojinin en önemli avantajı ağrısız ve ameliyatsız olarak yanak yağlarını azaltarak cilt altı dokularda sıkılaşma sağlayabilmesi. Ameliyatsız yanak yağlarının eritilmesinde son teknoloji

Bu teknolojide yanak yağlarının azaltılarak yanak dokusunun sıkılaşmasını sağlayan yüksek frekanslı radyofrekans cihazı kullanılıyor. Yüksek enerjide radyofrekansın yağ dokulara ulaştırılması ile yağ hücrelerinde parçalanma yaratan bu metod şimdiden tüm uzakdoğuda yoğun ilgi görüyor. Ağız içerisinden yapılan yaklaşık 8 dakikalık bir uygulama ile yağ tabakasına ulaştırılan enerji ile yağlar eritilmekte ve kolajen üretimi arttırılarak deri altı dokularda sıkılaşma sağlanmakta. Ağrısız bir uygulama olan bu yöntemin 2 seans uygulanması ince yanaklara ulaşmanın en kestirtme yolu. Ağız içerisinden yapılması ve lazer dalga boyu kullanmaması nedeniyle ameliyatsız yanak inceltmek isteyen hastalarının gözdesi bu teknik yan etki açısından oldukça güvenli. Sonuçlarını işlemden hemen sonra görmeye başladığımız bu işlemde bir iki hafta içerisinde tam netice ortaya çıkmakta. Kilo alınmadığı takdirde ise elde edilen sonuç uzun yıllar yüz güzelliğiniz için yanınızda.

Prof. Dr. Reha Yavuzer / Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım