İnfaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre bir infaz koruma memuru hayatını kaybetti, dört infaz koruma memuru da yaralandı.

İnfaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre olay sabah 07.30 sıralarında Bursa’nın Orhangazi ilçesinde meydana geldi. Sanayi Caddesi üzerinde seyreden ve infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste bir patlama yaşandı.

Patlama sonrası bir infaz koruma memuru hayatını kaybetti, dört infaz koruma memuru ise yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, patlamanın yaşandığı araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi. Patlamanın nedeni araştırılıyor.

TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ

Bir TV kanalının canlı yayınına bağlanan DHA muhabiri Esra Türker, “Cezaevi personellerini nöbet değişimi için almıştı servis aracı, cezaevi yolunda bir patlama meydana geldi. Personelin ilk ifadelerine göre bir terör saldırısı ihtimali üzerinde duruluyor. Bursa Emniyet Müdürü de şu anda olay yerinde incelemelerini sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

VALİ CANBOLAT: "BİR ŞEHİDİMİZ, DÖRT YARALIMIZ VAR"

Konuyla ilgili emniyet yetkililerinden bilgi alan Bursa Valisi Yakup Canbolat ise “Bir şehidimiz, dört yaralımız var. El yapımı patlayıcının uzaktan kumandayla patlatıldığı düşünülüyor” dedi.

Konular patlama Bursa