Instagram'da beğeni sayısı kalktı, Türk kullanıcılar öfkelendi

Facebook’un popüler sosyal medya kanalı Instagram, "beğeni gizleme dönüşümü" konusunda beklenen adımı attı.

Instagram'da beğeni sayısı kalktı, Türk kullanıcılar öfkelendi

Instagram büyük bir hamle yaparak geçtiğimiz aylarda beğeni sayısını gizleyeceğini duyurmuştu.

Bu yeni tasarımın testlerine Kanada’da başlayan ve daha sonra Avustralya, Yeni Zelanda, Brezilya, İrlanda, İtalya, Japonya ile ABD gibi ülkelere genişleten platform, şimdi sürecin testine global olarak başladı.

Global olarak birçok kullanıcı ve cihaz üzerinde denenecek beğeni gizleme altyapısı, gerçekten platform için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına gelirken beğeni sayılarını göremeyen Türk kullanıcılar yeniliğe büyük reaksiyon gösterdi.

Twitter'da başlayan '#InstagramDELETE' hareketine destek veren Türk Instagram kullanıcıları yeniliğe tepki gösterirken; Twitter'ın gedikli kullanıcıları ise 'Instagram kullanıcılarına oh olsun' tarzında karşıt mesajlar gönderiyor.

Instagram'da beğeni sayısı kalktı, Türk kullanıcılar öfkelendi

Instagram'da beğeni sayısı kalktı, Türk kullanıcılar öfkelendi - Resim : 2

TAKİPTEN ÇIKANI GÖSTERMEZKEN...

Instagram bildirim kısmında 'Seni takip etti' şeklinde yeni takip eden kullanıcıyı haber verirken uzun yıllardır 'Seni takipten çıkardı' şeklinde bir bildirim göndermemesi kullanıcılar tarafından büyük eksiklik olarak görülüyor.

Instagram yıllardır böyle bir güncelleme yapmadığından kullanıcılar kimlerin takipten çıktığını öğrenmek için alternatif programlar kullanmak durumunda bırakılıyor.

Ana temasından git gide uzaklaşan ve temel konularda halen büyük eksiklik yaşayan Instagram kısa sürede büyük oranda takipçi kaybedecek gibi görünüyor.