İpek Filiz Yazıcı'dan merak edilen soruya yanıt!

Genç oyuncu İpek Filiz Yazıcı, rol aldığı diziyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

İpek Filiz Yazıcı'dan merak edilen soruya yanıt!

İşte İpek Filiz Yazıcı'nın Alem Dergisi'ne verdiği röportajından satır başları...

Seni "Aşk 101" dizisinde Işık olarak tanıdık. Eminiz bundan öncesi de var. Peki ona hayat veren İpek Filiz Yazıcı kimdir, kaç yaşında ve nereden geldi?

Ben 06 Ekim 2001 tarihinde İstanbul’da doğup büyüdüm. İstanbul’da yaşıyorum. Bu yola aslında bir bebek bezi reklamıyla başladım. Ardından üç dört sene aralıklarla birkaç reklam filmi daha çektim. İlk dizim ‘Kayıtdışı’ oldu. Sonra ’Elimi Bırakma’ dizisinde yer aldım. En son rol aldığım dizi ise ‘Aşk 101’ oldu.

Netflix gibi bir platformda dünyaya açılmak nasıl bir duygu? Bu teklif sana nasıl geldi?

Bu teklif bana işimin olmadığı hatta iş istemediğim bir zamanda geldi. Önce ne olduğunu anlayamadım. Hala daha bazen durup kendi kendime ‘Gerçek mi bu?’ dediğim zamanlar oluyor. Görüşme ve hazırlık aşamaları epey uzun sürdü. Tam olarak 24 Nisan’da yani ‘Aşk 101’in yayın gününde her şey yerine oturmaya başladı. Dünyanın her yerinden onlarca güzel geri dönüşler almaya başladım. Bu kesinlikle herkesin tatmasını isteyeceğim bir his. Bu hissi bu yaşımda tatmış olmamdan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum.

İkinci sezon bölüm çekimleri başladı mı? Ne zaman başlayacak? Herkes merak ediyor. Sinan’a ne oldu diye… Sence Işık ile Sinan tekrar bir araya gelebilecekler mi?

Bu konuyla ilgili konuşmam ne kadar doğru bilmiyorum. En az ben de sizler gibi heyecanla ikinci sezonu bekliyorum. Işıkla Sinan’a ne olur bilmiyorum ama kapıyı kimin çaldığını öğrenmek için sabırsızlanıyorum.

Yaz dediğimizde aklına gelen ilk üç şeyi bizimle paylaşır mısın?

Koku hassasiyeti olanlar beni çok iyi anlayacaktır diye düşünüyorum bazı anların kokusu vardır ya... Yaz kokusu denilen bir şey var benim için de. O yüzden birinci sıraya onu koyuyorum. İkinci olarak ise ‘mavi’ renginin bana yaşattığı hissiyatla doğru orantılı olarak deniz demek istiyorum. Sanırım okul zamanlarında derslere yoğunlaşmaktan arkadaşlarıma zaman ayıramadığımdan dolayı yazın gelişi biraz da bana arkadaş ortamımı anımsatıyor.

Hem fiziken hem ruhen iyi hissettiğin, iyi geldiğini düşündüğün bir şey var mı?

Aklımda birçok şey var ama bana en çok bakım yaptırmak ve arkadaşlarımla zaman geçirmek iyi geliyor. Arkadaşlarıma hayli bağlı biriyim. Bu yüzden onlarla olmak her türlü beni mutlu ediyor.

Dolabının olmazsa olması nedir?

Siyah olan her şey. Kurtarıcı olmasının yanı sıra daha ince gösterdiğini düşünüyorum.

Konular Röportaj