Irak askerleri Türkiye sınırında

Ankara ziyareti sonrası Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni bir dönem başlatan Irak Başbakanı İbadi, terör örgütü PKK'nın sızmalarını engellemek amacıyla Türkiye sınırına 'muhafız kuvvetleri' gönderme talimatı verdi.

Irak askerleri Türkiye sınırında
Yeni Şafak Gazetesi'nden Hazinadar Hasan Hız'ın haberine göre Irak Başbakanı Haydar El-İbadi, PKK'lı teröristlerin sızmalarını engellemek amacıyla, İçişleri Bakanlığına bağlı sınır muhafızlarının Türkiye sınırına konuşlanması konusunda yeni bir talimat verdi.

Irak Milli Güvenlik Konseyi toplantısında alınan karar çerçevesinde, önümüzdeki süreçte Irak sınır muhafızlarının bölgeye intikal ettirilmesi bekleniyor.

"PKK'nın sızmalarını engellemek amacıyla..."

Irak hükümetinin aldığı kararın arka planını yenisafak.com'a anlatan Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, "İbadi, son ziyareti sırasında da PKK sızmalarını engellemek üzere sınır boyunca ve içeride Irak İçişleri Bakanlığına bağlı güçlerin mevcudiyetinin artırılmasına değinmişti. Sınır Muhafızları da Irak İçişleri Bakanlığına bağlı güçler. Açıklamada tam olarak bahsettiği güçlerin bu nitelikte olduğunu düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

İbadi'nin ziyareti sonrası ilişkilerde yeni bir dönem

Irak Başbakanı İbadi'nin Ankara ziyareti sonrası, Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni bir dönem başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen İbadi, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda mutabık kalmıştı.

İbadi'nin ziyaretinden bir gün sonra terör örgütü PKK'nın Sincar sorumlusu İsmail Özden'in etkisiz hale getirildiği operasyondaki istihbarat bilgisinin Irak hükümetinden geldiği öne sürülmüştü.