İŞÇİLERİNİN ÜZERİNE PARAVAN ŞİRKET KURDU DEVLETİ MİLYONLARCA ZARARA UĞRATTI!

Cem Eron "Devlete ödenmesi̇ gereken vergi̇ ve si̇gorta pri̇mleri̇ni̇ gari̇ban i̇nsanlar üzeri̇ne kurduğu şi̇rketler üzeri̇ne yıkarak ve fatura ti̇careti̇ yaparak büyük bi̇r restoran ve fabri̇ka sahi̇bi̇ olduğu" i̇ddi̇asıyla karşı karşıya...

İŞÇİLERİNİN ÜZERİNE PARAVAN ŞİRKET KURDU DEVLETİ MİLYONLARCA ZARARA UĞRATTI!

Gelecek Gündem'in haberine göre Cem Eron’un gariban insanları kandırarak adlarına paravan şirketler kurduğu ve bu şirketleri devlete vergi ve SGK primi ödemek istemeyen yüzlerce işçi çalıştıran büyük fabrika ve işyerlerine kiraladığı iddia ediliyor.

Bu şekilde Cem Eron ile anlaşan büyük fabrika ve işyerleri çalıştırdıkları işçileri Cem Eron’un kandırdığı gariban insanlar üzerine kurduğu ve sanki fabrika ve işyerinin sahibi gibi görünen paravan şirket üzerine sigortalı göstererek SGK primlerini bu paravan şirket üzerinde bıraktıkları ve kendileri yüz milyonlarca sigorta primi ödemekten kurtuldukları iddia ediliyor.

Cem Eron ve Cem Eron’un anlaştığı büyük fabrikalar ve işyerleri Cem Eron’un gariban kişiler üzerine kurulan bu paravan şirketler üzerinden fatura kesmek suretiyle fatura ticareti yaparak da büyük paralar kazanıyorlar ve devlete yüz milyonlarca lira vergi borcu taktığı iddia ediliyor.

Cem Eron’un anlaştığı muhasebecilerle gariban insanlar üzerine kurduğu paravan şirketler üzerinden naylon fatura kesmek suretiyle büyük kazançlar elde ettiği iddia ediliyor.

Bunun sonucu olarak da Cem Eron’un kandırdığı gariban kişilerin devlete milyarlarca lira vergi ve SGK primi borçlandırıldıkları ve devlete karşı hukuki ve cezai müeyyidelerle karşı karşıya kaderlerine terk edildikleri iddia ediliyor.

Cem Eron’un bu eylemleri organize ve sistematik bir şekilde yıllardır yaptığı ve büyük servet elde ettiği iddia ediliyor.

Cem Eron’un gariban insanlar üzerine kurduğu paravan şirketler üzerinden kazandığı büyük paralarla Kadıköy’de büyük bir restoran ve Gebze’de büyük bir fabrika sahibi olduğu da iddia ediliyor.

Cem Eron Gebze’de sahibi olduğu fabrikada da aynı yöntemi kullandığı ve buraya gariban kişiler üzerine kurduğu paravan şirketler koyarak vergi ve SGK primlerini bu paravan şirketlere bırakarak da büyük kazançlar elde ettiği iddia ediliyor.

Bu yolla kazandığı paralarla lüks bir hayat süren Cem Eron ve çetesine hakkında savcılık tarafından geniş kapsamlı soruşturma açılması bekleniyor.

Kaynak: https://www.gelecekgundem.com/cem-eron-devleti-zarara-mi-ugratti/12048/