"İSRAİL, İRAN'A SALDIRI HAZIRLIĞINDA"

The Times: "Birkaç gün, hatta birkaç saat içinde vurabileceğinden emin olmak istiyor"

"İSRAİL, İRAN'A SALDIRI HAZIRLIĞINDA"

İngiliz The Times gazetesi, İsrail ordusunun, yeni hükümetin emir vermesi durumunda İran'ın nükleer tesislerine geniş çaplı hava taarruzu başlatma hazırlığı içinde bulunduğunu iddia etti.

İsrail ordusundan isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, "İsrail, ordusuna yeşil ışık yakıldığında, İran'ı birkaç gün, hatta birkaç saat içinde vurabileceğinden emin olmak istiyor. Bu olasılığa her düzeyde hazırlanıyor. İran'a tehdidin sadece sözlü olmadığı mesajını vermek istiyor" diye konuştu.

ONDAN FAZLA HEDEF

Bu hazırlıklar çerçevesinde İsrail'in üç Awacs erken uyarı radar uçağı alacağı ve halkı olası misillemeye hazırlamak için ulusal ölçekte tatbikat planladığı belirtilen habere göre, İsrailli yetkililer, İran'da binlerce uranyum zenginleştirme santrifüjünün bulunduğu doğudaki Natanz, 250 ton gaz depolanan tünellerin bulunduğu orta kesimlerdeki İsfahan, ağır su reaktörünün inşa edildiği doğudaki Arak ve seyyar konvoyların aralarında bulunduğu ondan fazla hedef bulunduğunu ifade ediyor.

İsrailli haber kaynağı buna karşın, son dönemde Tahran'a karşı daha uzlaşmacı bir ton benimseyen Amerikan yönetiminin en azından üstü kapalı da olsa bir onayını almadan İsrail'in taarruza kalkışması ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

habertürk