İsrail zulmünde Dışişleri devrede

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Türkiye-Filistin İş Konseyi Başkanı Cemalettin Kerim'e yönelik İsrail zulmü sürüyor.

İsrail zulmünde Dışişleri devrede
Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre konsey toplantısı için gittiği İsrail- Filistin sınırındaki Nazareth bölgesinde ağır silahlı İsrail askerleri tarafından kaldığı otelde yaka paça gözaltına alınan Kerim, geçtiğimiz Pazartesi günü akşamından bu yana hala serbest bırakılmadı.
Ailesi Kerim'in durumuyla ilgili hiçbir bilgi alamazken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere bakanlık yetkililerinin de İsrail'deki yetkili makamlarla temas halinde olduğu belirtildi.

AİLECE PERİŞAN OLDUK

Şu ana kadar mahkemeye dahi çıkarılmayan Kerim, avukatlarıyla da görüştürülmüyor. Babası ile birlikte gözaltına alınıp 7 saat sorgulandıktan sonra serbest bırakılan ve Türkiye'ye dönmeye zorlanan Muhammet Kerim, yaşananlara isyan etti. Babasının nerede tutulduğunu bile öğrenemediklerini belirten Kerim, Yeni Asır'a yaptığı açıklamada, "Bir an önce babama kavuşmak istiyorum. Artık bu işkenceye bir son verilmeli. Aile olarak perişan olduk. Bakanlık yetkililerinden iyi haberler bekliyoruz" dedi. Konsey Başkanı Cemalettin Kerim'le birlikte iş seyahati için bölgeye giden ve olaydan bir gün önce Türkiye'ye dönen İzmirli işadamı Mert Aydoğdu da, "Cemalettin Bey, özellikle o bölge ve Arap ülkeleri ile ticarette lider bir isimdi. Onu bu yüzden gözaltına aldılar. Bu aslında Türkiye'nin bölgeyle yaptığı ticareti engellemeye yönelik kumpastır" ifadelerini kullandı.

GEREKLİ GİRİŞİMLER YAPILDI

Yaşanan olayla ilgili Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan da açıklama geldi. Dernek olarak Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kerim'in serbest bırakılması için gerekli girişimlerde bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, "Gelişmeler Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Kudüs Maslahatgüzarı tarafından takip edilmekte olup, aile avukatlarından olumlu haber beklemektedir" denildi.