İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

İHA'nın haberine göre Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve CHP yetkilileri ile birlikte İl Seçim Kurulunun bulunduğu İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Mesai bitiminin ardından adliyeye gelen İmamoğlu, protokol kapısından binaya giriş yaptı. Ekrem İmamoğlu, düzenlenen törenle mazbatasını İstanbul İl Seçim Kurul Başkanı Ziya Bülent Öner'den aldı. Kısa bir teşekkür konuşması yapan İmamoğlu, "Şehrimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hem Türkiye'nin hem Avrupa'nın en büyük kenti İstanbul. Türkiyemizin lokomotif şehri. Seçim sürecinde görev yapan 39 ilçe seçim kurulu heyetlerine, dünden bu güne bütün ilçelerde görev yapan sandık kurulu üyelerine, siyasi parti temsilcilerine, demokrasinin ana teminatı olan sandıklardan çıkan neticeyi tutanaklara dönüştürüp milletimizin iradesinin neticeye kavuşmasında katkı sunan her demokrasi neferine teşekkür ediyorum. Bugünkü mazbatamızı çoğunluğu kadın olan bir heyetin imzasıyla görevimi teslim alacağım. Bu aynı zamanda bize kamu yönetiminde cinsiyet eşitliği adına, kadınların toplumdaki yeri adına değerli bir mesajdır" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

İmamoğlu, mazbata töreninin ardından görevi devralmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesine gitti.  

İBB ÖNÜNDE İMAMOĞLU’NU ÇOŞKULU KALABALIK KARŞILADI

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İmamoğlu, önce İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı, ardından da devir teslim töreni için, Saraçhane’deki büyükşehir belediyesi binasına geldi. Burada İmamoğlu’nu muhteşem bir kalabalık karşıladı.

18.30'da başlayan devir teslim töreninde vekaletten görevi yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya görevini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını 2. kez kazanan Ekrem İmamoğlu’na devretti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya devir teslim töreninde şöyle konuştu;

“7 Mayıs’tan bu yana vekaleten devraldığım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini şimdi Sayın Ekrem İmamoğlu’na devrediyorum. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu süre içinde birlikte çalıştığımız büyükşehir ailesine ve tüm İstanbullu hemşehrilerime sevgiler saygılar sunuyorum.”

Ekrem İmamoğlu’nun görevi devraldıktan sonra konuşması şöyle;

“Bende sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Bu şehre tarihine, maneviyatına, geçmişten bugüne hizmet görmüş bütün alanlarına her şeyine sahip çıkacak, doğrular yapmaya çalışacak yanlışlardan sakınacak bir yönetim anlayışı ortaya koymaya diliyorum. Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük kenti İstanbul’umuza hep beraber sahip çıkacağımıza söz veriyorum.”

Böylece 23 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçiminde yüzde 54.21 oy ile seçilen Ekrem İmamoğlu göreve başlamış oldu.

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından İstanbulluları törene davet etmişti.