İstanbul'da ard arda iki soygun!..

İstanbul Kartal'da dün meydana gelen PTT soygunundan sonra bugün de Pendik'te benzer bir olay yaşandı.

İstanbul'da ard arda iki soygun!..
Hürriyet'te yer alan habere göre kullandıkları otomobilin plakasını 'Mutluyuz' yazılı kartonla kapatan zanlılar girdikleri kuyumcu ve çevresinde adeta savaş ortamı yarattı. Pompalı tüfeklerle kurşun yağdıran 4 saldırgan yüklü miktarda parayla kayıplara karıştı.

Veli Baba Mahallesi Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi'ndeki Kılıçkaya Kuyumculuk'a plakalarında "Mutluyuz" yazısı bulunan otomobille gelen 4 kişi, araçtan iner inmez etrafa kurşun yağdırdı. Ortalığı adete savaş alanına çevirerek esnafın ve vatandaşların olası müdahalesini engelleyen saldırganlar içeride kendilerine karşılık veren kuyumcuyu yaraladı.

KARTAL’DA PTT SOYGUNU

Yanlarında getirdikleri torbaları doldurabildikleri kadar altınla dolduran zanlılar yine geldikleri otomobille kayıplara karıştı.

CEP TELEFONUYLA KAYDETTİ

Yaşananlara şahit olan bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntüler ise panik ve korkuyu gözler önüne serdi. Görüntülerde esnaf ve çevredekilerin kaçışları, bir kadının "plakayı alın" diye bağırması tespit edildi.

İLGİNÇ TESADÜF

Öte yandan aynı kuyumcuda 2 yıl önce "Akasya Durağı" isimli televizyon dizisi için bir soygun sahnesinin çekildiği öğrenildi.

FİLM SETİ ZANNETTİ

Saldırganların açtıkları ateş sonucu ölümden dönen Hanım Kars isimli kadın ise yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı:

"Sobayı yakmak için kömür almıştım. Tam eve girdiğim sırada tüfek sesini duydum. Yanımdaki vatandaşa film çeviriyorlar herhalde dedim. O da yok gitme sakın soygun dedi ama ben inanmadım önce. Sonradan soygunculardan biri kimse dışarıya çıkmasın dedi ve hiç kimse kımıldanmadı. 4 kişiydiler, bir bir yandan silah atıyordu, diğeri diğer yandan. İkisi de içerideydiler. Bir soyguncu altınları topladı, bir poşete doldurdu ve alıp gittiler. Mermilerden biri yanımdan geçerek evin duvarını deldi. Duvardan fırlayan taşlar da koluma vurdu."