İstanbul'da bir bina çöktü!..

İstanbul Kartal'da 8 katlı bina bilinmeyen bir nedenle çöktü.

İstanbul'da bir bina çöktü!..
İHA'nın haberine göre Kartal Bankalar Caddesi'nde 8 katlı bina bilinmeyen bir nedenden dolayı çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kartal'da 7 katlı binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Çöken binada 24 daire ve zemin katta bir tekstil atölyesi bulunuyordu

Kartal ilçesi Cevizli Mahallesinde çöken 7 katlı binada 24 daire ile zemin katta bir atölyenin çalıştığı öğrenildi.

Cevizli Muhtarı Memiş Dikilidaş, binanın 40 yaşın üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "Yıkılan binanın zemin katında bir tekstil atölyesi faaliyet gösteriyordu. Aktif olan atölyede 20 kişi zaman zaman çalışıyordu. Apartmanda 24 mesken bulunuyor. Daha önce mahallemizde her hangi bir sebeple bina çökmedi. Yıkılan bina eski 40-50 yaşında bir binaydı. Ancak şimdiye kadar her hangi bir sıkıntı olduğu bilgisi gelmedi. Yıkımın neden kaynaklandığını bilmiyorum" dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Kartal'da çöken binaya ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Vali Yerlikaya, iki kişinin hayatını kaybettiğini, altı kişinin ise enkazdan yaralı kurtarıldığını duyurdu. Ayrıca Yerlikaya, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının da olayla ilgili adli tahkikat başlattığını bildirdi. Açıklamaya göre çöken binaya komşu olan iki binanın da sakinleri güvenlik amacıyla tahliye edildi. Yerlikaya, binada 14 dairede 43 vatandaşın ikamet ettiğini ve olaydan haber alındıktan hemen sonra valiliğin kriz merkezi oluşturarak çalışmalara başladığını da belirtti. Vali Yerlikaya, ayrıca arama kurtarma çalışmalarına çok sayıda personel, arama köpekleri, özel arama kurtarma araçları ve özel aydınlatma araçları, Kızılay'dan iaşe araçları ve ambulanslar ile iş makinelerinin de katıldığını aktardı.

Vali Yerlikaya, yaralı vatandaşların tedavilerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca Vali Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı mesajlarını iletirken, yaralı vatandaşlar için de acil şifalar diledi. Vali Yerlikaya açıklamanın sonunda, "Dualarımız göçük altında kalan vatandaşların bir an önce kurtarılmalarıdır" dedi