İstanbul'da 'dekolteli' soygun!..

Şişli'de, tanıştıkları dekolteli 2 kadından dikkat dağıtmak için faydalanan zanlılar, yaklaşık 10 bin liralık pırlanta yüzük çaldı.

İstanbul'da 'dekolteli' soygun!..

Güvenlik kameralarına da yansıyan hırsızlık olayının zanlısı 2 kişi, gözaltına alındı.

Profilo Alışveriş Merkezi’ndeki bir kuyumcuda 13 Nisan tarihinde 9 bin 800 liralık 3 adet pırlanta yüzük çalındı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayı aydınlatmak için çalışma başlattı. İş yerinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, hırsızlık anının saniye saniye kameraya yansıdığını fark etti. Görüntülerde; dekolteli 2 kadın ile bir erkek içeri giriyor. Müşteri gibi davranan bu kişilerden kadınlar altınları incelerken erkek de dışarı çıkıp giriyor. Zanlı, iş yeri sahibinin dikkatinin dağılmasından faydalanarak tezgahtaki yüzükleri çaldı.

Kimliklerini tespit ettikleri Ahmet G.(41) ile Cengiz K.(51), gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulaması yapılan zanlıların, olaydan önce Bebek’te bir kafeteryada tanıştıkları 2 kadını hediye almak için söz konusu kuyumcuya götürdükleri belirtildi. Kadınların kendileri için ziynet eşyalarına baktıkları sırada, şüphelilerin vitrinde bulunan 3 adet pırlanta yüzüğü çaldığı ifade edildi. Suçlarını itiraf eden zanlıların, hırsızlık olaylarında dikkat dağıtmak için dekolteli kadınları kullandıkları ve kadınların bundan haberlerinin olmadıklarını söylediği öğrenildi.
Benzer suçlardan çok sayıda sabıka kaydı bulunan Ahmet G. ile Cengiz K., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Şişli Adliyesi’ne sevk edildi.