İstanbul'da dumura uğratan olay!..

İstanbul'un farklı ilçelerinde soygun, hırsızlık ve nitelikli dolandırıcılık olaylarına karışan Gökhan K.'nin (32) yöntemi polisi bile şaşırttı.

İstanbul'da dumura uğratan olay!..
Sabah'tan Emir Somer'in haberine göre Gökhan K.'nin çaldığı lüks araçların sahiplerine ulaşıp kendisini "özel dedektif" olarak tanıttığı, daha sonra araçları bulmuş gibi yaparak 2 bin ile 4 bin lira arasında sözde dedektiflik ücreti aldığı ortaya çıktı.

İstanbul polisi, farklı ilçelerde soygun, hırsızlık ve nitelikli dolandırıcılık olaylarına karışan Gökhan K.'yi yakalayıp gözaltına aldı. Ancak, Gökhan K.'nin dolandırıcılık yöntemi polisi bile şaşırttı. İddialara göre zanlı, İstanbul'un farklı ilçelerinde gece geç saatlerde park halindeki lüks araçları çalan zanlı, araçlarını çaldığı işletme sahipleri ve kişilere farklı yöntemlerle ulaşarak kendisini "özel dedektif" olarak tanıttı.

Çalınan araçları ekibi ile birlikte bulabileceğini söyledi. Ardından, araçları bulup teslim etme sözü karşılığında, 2 bin ile 4 bin lira arasında tutarlara anlaşma yaptı. Parayı alan zanlı, bir süre sonra araçları bulmuş gibi yaparak sahiplerine teslim etti.

'POLİSE GİTMEYİN'

Yakalanma ihtimaline karşın ise araçları çalınan mağdurları polise şikayetçi olmamaları konusunda uyaran zanlının bu yöntemle çok sayıda kişiyi mağdur ettiği belirlendi. Şeytani planı ortaya çıkan Gökhan K. hakkında "hırsızlık, soygun ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından yasal işlem başlatıldı. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.