İstanbul'da film gibi banka soygunu!

İstanbul Avcılar'daki banka şubesini soyan üç zanlı, İSTOÇ ve Bayrampaşa'da iki ayrı banka soygununun daha failleri çıktı. Diğer iki soygun sebebiyle zaten polis takibinde olan zanlılar, yakayı ele verdi.

İstanbul'da film gibi banka soygunu!
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre Avcılar'da bir banka şubesini soyduktan iki saat sonra olayda kullanılan silah ve çalınan paralarla yakalanan şüphelilerin İSTOÇ ve Bayrampaşa'da iki ayrı banka soygunun daha failleri olduğu ortaya çıktı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN...

İstanbul Avcılar'da geçtiğimiz aylarda bir banka şubesine gelen silahlı ve maskeli iki kişi, içerde bulunanları etkisiz hale getirdikten sonra kasada bulunan 97 bin lira, 43 bin 300 dolar ve 26 bin euroyu alarak kaçmışlardı. Olayın ardından çalışma başlatan polis, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Şüphelilerin 29 Ağustos 2014'te Mahmutbey İSTOÇ'da, 15 Aralık 2014'te ise Bayrampaşa'da iki ayrı banka şubesini soyan kişiler olduğu belirlendi. Zanlılar Serçiyan A., Koray Ç. ve Yusuf D.'nin daha önce gerçekleştirdikleri iki soygun sebebiyle güvenlik kameralarından kimlikleri belirlenmek suretiyle takip altında oldukları, teknik ve fiziki takip çalışmaları sürdüğü sırada Avcılar'daki soygunu gerçekleştirdikleri anlaşıldı.

Şüphelilerden Serçiyan A. ile Yusuf D. aynı evde, Koray Ç. ise farklı bir adreste yakalandı. Serçiyan A. ile Koray Ç., ifadelerinde söz konusu soygunları yaptıklarını kabul etmezken, hakkında oto hırsızlığından kayıt bulunan Yusuf D. ise borçları yüzünden böyle bir işe kalkıştıklarını ve pişman olduğunu ifade etti. Üç soygunu da kabul eden Yusuf D. İSTOÇ'taki banka soygunundan kişi başına 67 bin lira paylaştıklarını, iki soygunda da yakalanmamaları ve borçlarını kapatamadıkları gerekçesiyle üçüncü soygunu gerçekleştirdiklerini belirtti. Şüphelilerin evinde yapılan aramada Avcılar'daki bankadan çalınan paralar, soygunlarda kullanılan 3 adet pompalı tüfek, 12 adet av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

22'ŞER YILA KADAR HAPİS

Soygunda kullanılan araçların Esenler ile Bağcılar'dan çalındıkları saptandı. Polisin şüphelileri ilk iki olay ardından çalıntı araçların bulunduğu sokaklardaki güvenlik kamerası görüntülerinden tespit ederek takibe aldığı, soruşturmanın olgunlaşması için teknik ve fiziki takip çalışması yaptığı anlaşıldı.

Üç şüpheli için "nitelikli yağma", "hırsızlık" suçlarından 22'şer yıla kadar hapis istendi.