İstanbul'dan sonra Ankara'da kırmızı alarm!

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nin 14 Temmuz’daki ülkenin milli günü nedeniyle güvenlik gerekçesiyle ikinci bir emre kadar faaliyetlerini durdurduğu açıklamasının ardından Ankara’da artan güvenlik önlemleri dikkat çekti.

İstanbul'dan sonra Ankara'da kırmızı alarm!
Hürriyet'te yer alan habere göre Fransa Büyükelçiliği’ne giden ve Almanya, ABD gibi bir çok ülkenin Ankara Büyükelçilikleri’nin de bulunduğu bölgede vatandaşların çok sık kullandığı Başkent’in en işlek cadde ve sokakları emniyet güçlerince bariyerlerle kapatıldı.

Ankara'da kırmızı alarm

Polisin son yaşanan olayların ardından yaptığı yollardaki kontrol noktalarındaki denetimlerinin de sıklaşması dikkat çekti. 

İstanbul'dan sonra Ankara'da kırmızı alarm!

Fransa Türkiye’deki misyonlarını neden kapattı?

Fransa'nın Paris'te IŞİD hücresine yapılan bir baskında ele geçirilen bilgiler sonucu Türkiye'deki misyonlarını kapatma kararı aldıkları öğrenildi.

Haberdar'dan İlhan Tanır'ın yazasında konuyla ilgili bölüm şöyle: "Amerikalı kaynaklardan alınan bilgilere göre Fransızların Türkiye’deki misyonlarını kapatma nedeni Paris’te IŞİD hücresine yapılan bir baskın ve orada bulunan bilgi kırıntıları. Buna göre özellikle İstanbul’da bir saldırıdan endişelenen Fransızlar, bu baskından alınan bilgiler ışığında Türkiye'deki misyonlarını kapatma kararı aldılar. Buna göre Fransızlar, Amerikan istihbaratı değil tamamen kendi istihbarat bilgilerine dayanarak misyonlarını ikinci bir emre kadar kapatma kararı aldılar."