İstanbul'un göbeğinde 'sahte polis' dehşeti!

Kendilerine polis süsü veren 4 kişilik çete, evlerine girdikleri yabancı uyruklu kişilerin ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra cep telefonu ile paralarını gasp etti.

İstanbul'un göbeğinde 'sahte polis' dehşeti!
Sabah Gazetesi'nden Yunus Emre Kavak'ın haberine göre İstanbul Beyoğlu ve Kağıthane'de, 4 kişilik sahte polis çetesi, yabancı uyrukluların adreslerine akşam saatlerinde girip evdekilerin el ve ayaklarını bağladı. Bir süre evde arama yapan sahte polisler, buldukları paraları ve cep telefonlarını alarak kaçtı. Kendi imkânlarıyla kurtulan mağdurların ihbarı üzerine Gayrettepe İstanbul Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarını didik didik eden polis, şüphelilerin kimliğini belirledi. Takibe alınan Aykut P., Selçuk D., Bayram Y. ve Serhat A., 4 Kasım'da gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Şüphelilerden Aykut P.'nin Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yetiştikten sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'nde devlet memuru olarak çalıştığı ortaya çıktı. Selçuk D.'nin gasp suçundan 14 yıl, Bayram Y.'nin ise 15 yıl cezaevinde yattığı belirtildi. Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.