İşte en küçük şehzade!..

Osmanoğlu ailesinin son ferdi Londra’da 20 gün önce dünyaya geldi. Mahmud Osmanoğlu, oğlunu ‘tam bir Türk gibi yetiştireceğini söyledi...

İşte en küçük şehzade!..

Osmanlı hanedanının en son ferdi 25'inci Şehzade Ziya Reşad Osmanoğlu, Londra'da 20 gün önce dünyaya geldi. Padişah Mehmed Reşad'ın torununun torunu Mahmud Osmanoğlu ve Kanadalı eşi Genevieve evlerinin kapısını açtı.

Çift İngiltere'nin başkenti Londra'da doğan bebeklerini "Tam bir Türk gibi, güçlü ve kuvvetli bir şekilde" yetiştirmeyi amaçladıklarını anlattı. Londra'nın Hammersmith semtindeki dairelerinde bebek şehzadeyi büyüten çift, en kısa zamanda Ziya'yı Türk vatandaşı yapacaklarını söyledi. Babası 14'üncü şehzade Ömer Abdülmecid Osmanoğlu olan Mahmud Osmanoğlu, "Büyük büyük dedelerimizin ismini verdiğim oğlum Ziya Reşad'ı bir Türk gibi yetiştireceğim ve zengin tarihimizi öğreteceğim" dedi.

Türkçe kurslarına gidiyor

Londra'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Türkçe kurslarına giden Osmanoğlu, "Türkiye şimdi oldukça güçlü bir ülke. Osmanlı ailesine son 10 yıldır hükümetin yakın ilgisi bizi oldukça memnun ediyor. Londra'daki Başkonsolos Ahmet Demirok bize karşı çok ilgili ve bize çok yardımcı oluyor" diye konuştu.

Evlerinin duvarları dedesinin dedesi Sultan Mehmed Reşad'ın fotoğrafları, tuğralar, Osmanlı sultanlarının bibloları, II. Mahmud'un fotoğraflarıyla süslü olan çift yakında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile tanışacakları için de çok mutlu. Osmanoğlu, "AK Parti iktidarının bize karşı tutumu çok farklı. Osmanlı tarihine çok meraklılar. Osmanlıların değerini kavramışlar. Turizm, kültür, tarih açısından kıymetini biliyorlar" diyerek hükümeti övüyor.

Osmanoğlu Atatürk ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Mustafa Kemal çok kuvvetli bir generaldi. Yapması gerekeni yapmıştı. Dönemin Osmanlı Sultanının bir subayıydı. Sultan'ın emirlerine uygun hareket etmiş, ona sadık bir askerdi. Atatürk, herşeyi silip yeni baştan bir cumhuriyet kurdu. Sultan Vahdettin, ülkesini terkederse herşeyin daha kolay olacağına inanmıştı. Son yıllarında Osmanlı imparatorluğu eski gücünü kaybetmişti"

Hammersmith'deki evlerinde henüz 2 haftalık bebeklerini büyütmekle meşgul olan çift, kızları olursa adını Emine İnci koymak istediklerini, Osmanlı geleneklerini sürdürmeye niyetli olduklarını da belirtiyor.