İşte makyajda son trendler

No make up ile uygulaması dışında kalan teknolojik ürünleri katmanlar halinde cilde uygulamak ve bu işlemi fark edilmez şekilde yapmak bu sezon öne çıkıyor.

İşte makyajda son trendler

Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Çok fazla makyaj yapmış gibi değil, teknolojik, oldukça ince ama örtücü ürünler sayesinde bu uygulamadan faydalanabilirsiniz. 

SİZE YAKIŞAN RENK

Cilt tonunuza göre hangi renk malzemelere yöneleceğinizi önceden belirleyin. Buğday cilt tonuna sahip olanlar için bej renkler uygunken, daha beyaz olanlar için şeftali ve pembe tonları ideal olabilir.

NEMLENDİRİCİ 

Cildinizi temizledikten sonra su bazlı hafif bir nemlendirici yaz makyajı için oldukça ideal.Su bazlı nemlendiricinizi cildinize eşit miktarda uygulayarak cildinizi makyaja hazırlayabilirsiniz; ve cildinizin pul pul dökülmesine izin vermezsiniz.

NEM MASKESİ

Avokado, içerdiği çok sayıda vitamin, mineral ve faydalı yağ asitleriyle cilt için oldukça etkili bir nemlendiricidir. Doğal avokado maskesi, yalnızca iki malzemeyle kolayca hazırlanarak uygulanabilir.

Malzemeler

- Olgun avokado (koyu renkli - yumuşak)

- 1 tatlı kaşığı organik bal

Uygulama

- Doğal avokado maskesini hazırlamak için öncelikle yarım avokadoyu bir kase içerisinde cilde sürülebilecek kıvam elde edene kadar çatal yardımı ile ezin.

- İkinci olarak yarım tatlı kaşığı balı, ezmiş olduğunuz yarım avokadonun içerisine ekleyerek malzemeleri karıştırın.

- Hazırladığınız karışımı yüzünüze uygulayın. 10 dakika bekletin ve cildinizi ılık suyla yıkayın.

DUDAKLARA PEELİNG 

Bir çay kaşığı bal ile bir tatlı kaşığı toz şekeri küçük bir kapta karıştırın. Bu karışımı 1-2 dakika, hafif hafif ovarak dudaklarınıza sürün.

YÜZÜNÜZÜ AYDINLATIN

Islak doku yerine arttırılmış über parlaklığın yanı sıra yüze uygulanan parlak fondöten ve açık concealer ile parlak aydınlık görüntü daha da arttırılabilir. Yüzün yüksekte kalan noktalarına açık tonda renkler uygulanması kişinin kendi özelliklerini ortaya çıkarmasını sağlıyor.

GERÇEK BRONZLUK

Bronz bir görünüm için yüzün merkezine uygulanan krem ve koyu tonda bronzer cilde daha sıcak bir görünüm sunabilir. Daha az makyajla daha gerçek bir bronzluk elde edilebilir. Bronz görünüm için cilt tonunu değiştirmeden yüze sıcaklık katmak gerekiyor.

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi