Ivana Sert 400 bin TL'yi az buldu!..

Yurdal Sert’ten üç ay önce boşanan Ivana Sert, mahkemenin verdiği 400 bin TL’lik tazminatı az bulunca kararı Yargıtay’a taşıdı.

Ivana Sert 400 bin TL'yi az buldu!..
İlk davayı Yurdal Sert açtı

Yurdal Sert, iki yıl önce İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak yedi yıllık eşi Ivana Sert’e boşanma davası açmıştı. Oğulları Kayon Ateş’in velayetini talep eden işadamı, şiddetli geçimsizlik ve haysiyetsiz hayat sürme iddialarıyla açtığı davada ayrıca eşinin Hatem Yavuz’la aşk yaşadığını öne sürmüş ve 1 milyon lira tazminat istemişti.

Bunun üzerine Ivana Sert de karşı dava açtı. Asıl aldatılanın kendisi olduğunu öne süren Ivana Sert, hem Kayon Ateş’in velayetini istedi hem de 7 milyon lira tazminat talep etti.

Toplum önünde küçük düştüm

Davanın 10’uncu celsesinde tarafları boşayan mahkeme, Kayon Ateş’in velayetini Ivana Sert’e verdi.

Karara göre Yurdal Sert, çocuk için aylık 5 bin lira iştirak nafakası, boşandığı eşine de 400 bin lira tazminat ödeyecekti.

Ancak Ivana Sert, bu tazminatı az buldu ve kararı Yargıtay’a taşıdı. Sert, temyiz dilekçesinde “Eşim tarafından aldatıldım. Sosyal, psikolojik ve manevi şiddet gördüm. Onun bu tutumu nedeniyle sağlığım ve ruhsal bütünlüğüm ağır zarar gördü. Toplum önünde küçük düştüm” diyerek mahkemenin verdiği karara itiraz etti.

Zina ispatlandı

Ivana Sert, mahkemeye sunduğu dilekçede Yurdal Sert’in “zinasının ispatlandığını” iddia etti: “Zinayı gösteren bütün fiiller kanıtlanmış olduğu için mahkemenin zina sebebine dayanarak da hüküm vermesi gerekirdi. Karar düzeltilmediği takdirde karşı taraf ağır kusuruna rağmen edinilmiş mallarıma katılma payı dahi isteyebilecek.”

ÖZGE EĞRİKAR/HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ