İzmir Adliyesi önünde patlama!

İzmir Adliyesi C Kapısı önünde bir araçta patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, 1 teröristin yakalanmasına çalışılıyor. Hain terör saldırısında 1 polis ve 1 adliye çalışanı şehit oldu.

İzmir Adliyesi önünde patlama!
Ajanslardan aktarılan bilgiye göre İzmir Adliyesi’nin Bayraklı tarafındaki C girişinin hemen önünde saat 16.00 sularında bombalı araç patladı. Patlama sonrası çatışma çıktı. Patlamanın ardından çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü. 1 terörist aranıyor.

Patlama sonrasında olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Hain terör saldırısında 1 polis ve 1 adliye çalışanı şehit olurken, 7 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Özel Harekat Polisi, Terörle Mücadele ekipleri kaçan teröristin peşinde. Çatışma şehit olan polis, teröristleri fark edip daha büyük bir katliamı önleyen Fethi Sekin. Öte yandan yaralılardan isimlileri belirlenenler şöyle: “Polis M. Ali Gökçe, Avukat Cansu Güler, Avukat Gökhan Hol, Vatan Partisi Konak İlçe Başkanı Avukat Bülent Karagöz."

BOMBALI ARAÇLA SALDIRI


İzmir Adliyesi’nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışına yakın bomba yüklü araçla gelen 3 teröristi güvenlik güçleri fark etti. Güvenlik güçleri müdahale edince teröristler bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Adliyenin yanı sıra iş merkezlerinin de yoğun olduğu bölgedeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı.

2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ

Teröristlerden 2’si olay yerinde ölü ele geçerken, kaçan terörist ile polisler arasında çatışma bir süre daha devam etti. Saldırıda yaralanan 3'ü polis 7 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülürken, adliye içinde de büyük panik çıktı.

Adliyeye giriş ve çıkışlar durdurulurken, çevre güvenlik çemberine alındı.Olay yerinde ölü ele geçen teröristlerin üzerinde bomba tuzaklanmış olabileceği ihtimali üzerine bomba imza uzmanları geldi. Uzmanlar köpeklerinle inceleme başlattı.

Başbakan Yıldırım İzmir Valisi'nden bilgi aldı

Başbakan Yıldırım İzmir'deki saldırıyla ilgili Vali Ayyıldız'dan bilgi aldı.

İZMİR VALİSİ: "PKK OLDUĞU DEĞERLENDİRİLİYOR"

İzmir Valisi Erol Ayyıldız olayla ilgili basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

"Başımız sağolsun hepimize geçmiş olsun. Bir araç geçerken polis memurlarımızın polis noktasında durdurmak istemesi sonucu bir çatışma çıktı. Çatışmada içerisinde olan teröristler bombalı aracı patlattılar. Bunun sonucunda bir polis ile bir adliye çalışanı (katip) şehit oldu. 3'ü polis olmak üzere 6-7 yaralımız var. Tedavi görüyorlar. Menfur hain saldırıyı yapanlar bizim emniyet güçlerimizin dikkatli ve çabaları sonucu çok az bir zaiyatla ama içimizi yakan bir şekilde atlattık.

RPG-7 İLE MÜHİMMATLARI VE 8 EL BOMBASI

Bu teröristler ölü olarak ele geçirildi. Yanlarında iki adat Kalaşnikof tüfek ve RPG-7 ve 7 fişek ile 8 tane el bombası ele geçirildi. Bu hadisenin içimizi acıtmakla beraber bu şekilde atlatılması alınan tedbirlerin ve şehit olmayı göze alan emniyet güçlerimiz sayesinde olmuştur. Tedavi gören polis memurlarımız var. Bu hadiselerde basın mensuplarının sağduyulu davranması önemli. Biraz önce bir araç daha tespit edildi ve kontrollü bir şekilde patlatıldı. Teröristlere ait olduğu değerlendirilen bir araç. PKK olacağını değerlendiriyoruz eldeki verilerlerle. Karabağlar ilçesinde patlama olduğu iddiaları ise asılsız."


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

"Alınan emniyet tedbirleri daha büyük bir olayı önledi gibi görünüyor" diyen Doğru, "1 başsavcı vekilimiz 3 cumhuriyet savcımız bu soruşturmayla ilgili görevlendirildi. Mübaşir değil katip olarak düzeltme yapalım Musa Can isimli bir katibimiz. Şehit polisimiz Fethi isimli, adliyemizin önünde 8-10 yıldır trafiği tanzim eden sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ta İzmir'deki terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaynak'ın ifadeleri şu şekilde:

"Yapılan hazırlığa baktığınızda, ele geçirilen silahlara, bombalara, mühimmata bakıldığında çok büyük bir kıyım hedeflendiği anlaşılıyor. Allah'a hamdolsun başarılı olmamışlardır..

Türkiye, bulunduğu bölgede etkin olacaktır. Suriye'de, Irak'ta ülkemize adeta mikrop yuvası gibi terör üreten yerlerde var olmamızı asla engelleyemeyecektir.

1 polisimiz ve 1 adliye çalışanımız şehit oldu.

Daha önce yaptıkları eylemleri şimdi kalleşçe bomba yüklü araçlarla canlı bombalarla yapıyorlar yapmaya gayret ediyorlar.

İki terörist etkisiz hale getirilmiş, hazırladıkları bombalı araç kontrollü bir şekilde patlatılmıştır."


İzmir'deki patlamaya ilişkin yayın yasağı

RTÜK, Başbakanlık tarafından İzmir'deki patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

İzmir Adliyesi önünde patlama!

Patlama anından güvenlik kamerası görüntülerini izlemek için buraya TIKLAYINIZ!...