İzmir'deki asılsız bomba ihbarına tutuklama

İzmir Karşıyaka'da bir iş hanına bomba ihbarı yapan ve büyük paniğe neden olan ihbarcı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu ekipleri tarafından yakalandı.

İzmir'deki asılsız bomba ihbarına tutuklama
Yeni Asır'da yer alan habere göre aynı kişinin 2 Aralık ve 27 Aralık tarihlerinde ayrı ayrı ayrı iki kez bomba ihbarı yaptığı ve birinde DAEŞ adını kullandığı belirlendi. Gözaltına alınan 66 yaşındaki işçi emeklisi A.U.'nun kendisine o gün icra geleceği ve icra memurluğunun bulunduğu Adliye ek binasına bu yüzden ihbarda bulunduğu icrayı engellemek için yaptığını söylediği öğrenildi. ifadesinin ardından, Adliyeye sevk edilen emekli ihbarcı A.U. halk arasında panik yaratmak ve galeyana getirmek, emniyet güçlerine yalan beyanda bulunmak gibi suçlardan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlk ihbar 2 Aralık'ta

İzmir'de 2 Aralık tarihinde Karşıyaka'daki ek adliye binasınında bulunduğu bir işhanında bomba olduğu ihbarı yapıldı. İzmir'in en yoğun noktalarından birisi olan çarşıdaki işhanında bomba şüphesiyle bölgeye çok sayıda polis ekipleri ve bomba imha uzmanları sevk edildi. Alınan ihbar sonrası kısa sürede bölgeye gelen ekipler, bomba ihbarı yapılan binaya yakın yerleri teker teker boşalttı. Bankalardan, iş yerlerinden ve evlerden olmak üzere toplamda 20 binadan tahliye edilen vatandaşlar güvenli bölgeye alındı. Olay yerine giden terörle mücadele ve bomba imha ekipleri arama yaptı. Güvenlik amacıyla 20 binanın boşaltıldığı arama sonrası ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

İkinci ihbarda DAEŞ adını kullandı

Karşıyaka ilçesindeki çarşıda, yapılan bomba ihbarı sonrası polis araştırma yaparken ilk olaydan 25 gün sonrasında ikinci ihbar yapıldı. Yapılan ihbarda yine Çarşı'daki Adliye icralar müdürlüğünün bulunduğu ek binaya yönelik 2. ihbar yapıldı. Yapılan ihbarda DAEŞ adını kullanan e oradaki döktüğünün kanların hesabı sorulacak diyen kişi telefonu kapattı. Polis tekrar alarma geçti, bölgeyi abluka altına alıp didik didik arama yaptı. Vatandaşlar büyük panikle aramaların sonlanmasını beklerken, ikinci yapılan arama sonrasında da ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Ankesörden ihbar

Ard arda halk arasında büyük paniğe neden olan ihbarcının yakalanmasını için İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın talimat vererek 'bulun bu adamı' emrini verdi. Alınan emir sonrası harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp bürosu dedektifleri yaptıkları teknik çalışma sonrası ihbarın Karşıyaka Çarşı sonundaki bir ankesörden yapıldığını tespit etti. Olay tarihinde ihbar yapıldığı saatten yola çıkan ekipler bölgedeki işyeri güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Yaklaşık 156 işleri güvenlik kamerasını inceleyen Gasp bürosu dedektifleri ihbarı yapan kişinin 66 yaşındaki işçi emeklisi A.U. olduğunu tespit etti.

Haciz gelmesin diye yapmış

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gözaltına alınan emekli A.U. doktor raporu alındıktan sonra sorgulanmak üzere Bozyaka Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Burada yapılan soruşturma sonrasında emekli A.U. suçunu itiraf ederek pişman olduğunu söyledi. Ağlayarak ifade veren A.U. 'İhbar yaptığım günlerde bana evime haciz gelecekti. İhbarı yapmamın tek sebebi binanın boşaltılması ve çalışan personelin çalışmaması ve böylece evime haciz gelmesini engellemek için yaptığını itiraf etti. ifadesinin alınmasının ardından doktor raporu alınan ve adliyeye sevk edilen A.U. tutuklanarak Buca Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.