İzmir'in 'suç makineleri' hakim karşına çıkıyor!

İzmir Buca’da genç kıza nişanlısının gözü önünde tecavüz etmekten ceza alan Alpaslan Yıldırım, Alaattin Hatunana ve Mahsun Barman, 1 kadına daha tecavüz ve 4 kişiyi silahlı gasp suçundan önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak

İzmir'in 'suç makineleri' hakim karşına çıkıyor!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in Buca ilçesinde nişanlısının yanında genç kıza tecavüz edip parasıyla telefonunu gasp eden ve 238 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilen Alpaslan Yıldırım, Alaattin Hatunana, Mahsun Barman'ın 1 tecavüz ile 4 kişiyi silahlı gasp ve tehdit suçundan da yargılandıkları öğrenildi.

Nişanlısına tecavüz etti

İzmir'in Buca ilçesinde 11 Nisan'da H.Ç. ve nişanlısı R.F, otomobille gittikleri ormanlık alanda, Alpaslan Yıldırım, Alaattin Hatunana ve Mahsun Barman'ın saldırısına uğradı. İddiaya göre Mahsun Barman tabancayla, Alaattin Hatunana ise bıçakla H.Ç. ve R.F'yi tehdit edip aracın arka koltuğuna oturttu. Otomobili ormanlık alanın tenha bir yerine götüren üç saldırgan, burada H.Ç'yi araçtan indirip üzerinde bulunan 270 lira, cep telefonu ve altın yüzüğünü, nişanlısı R.F'nin ise 50 lirasını gasp etti. Saldırganlar H.Ç'yi ormanlık alanda yüzüstü yatırıp etkisiz hale getirdikten sonra otomobildeki nişanlısı R.F'ye silah zoruyla sırayla tecavüz etti.

Yeni Asır teşhir etti

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada sanıklar yağma, hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı suçlarından toplam 238 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yeni Asır ise olayı "Teşhir ediyoruz" diyerek mağdurun yerine sanıkların fotoğrafları ile açık adlarını yayınlayarak gündeme taşıdı. Rekor ceza alan Alpaslan Yıldırım, Alaattin Hatunana ve Mahsun Barman'ın, yine aynı tarihlerde Buca bölgesinde 1 kadına daha tecavüz ve 4 kişiyi silahlı gasp ve tehdit suçundan da haklarında işlem yapıldığı ve yargılandıkları öğrenildi.

Sanıklar önümüzdeki günlerde de bu suçlardan hakim karşısına çıkacak.