Jessica May: "Brezilyalılar Türkiye’ye gelmek istiyor!"

Final yapan ‘Yeni Gelin’ adlı diziyle Türk seyircisinin gönlünü feth eden Brezilyalı Jessica May'den samimi açıklamalar...

Jessica May: "Brezilyalılar Türkiye’ye gelmek istiyor!"
Jessica May'in Akşam Gazetesi'nde yayınlanan röportajı...

-Hüseyin Kara ile yaz ayında dünyaevine girdiniz. Evlilik nasıl gidiyor?


Çok şükür her şey yolunda… Güzel gidiyor.

-Siz Brezilyalısınız. Peki, düğününüz nasıl geçti? Hangi gelenek ve göreneklere göre yapıldı?

Düğün Brezilya’daydı ve Türkiye’den organize etmek kolay olmadı. Düğün dernek işleri gerçekten çok karışık ve Allah düğün yapacak herkese yardımcı olsun. Biz Brezilya’ya gittiğimizde düğüne sadece iki gün kalmıştı ama uzaktan ayarladığımız her şey doğru ilerlemişti. Çok başarılı ve kendini kanıtlamış insanlarla çalıştık. Rüya gibi bir dekor hazırlamışlardı. Düğünde Türk baklavası ve Kemalpaşa ikram ettik. Brezilyalı akrabalarım Türk lezzetlerini de tatma fırsatı buldu. Hepsi Türkiye’yi ziyarete gelmek istiyor.

ÇOCUK İÇİN HENÜZ ERKEN

-Çocuk düşünüyor musunuz?


Evet, fakat eşim ve benim için henüz çok erken. İlerleyen yıllarda olur inşallah...

-Yemekle aranız nasıldır? Türk yemekleri yapabiliyor musunuz?

Muhlama yapabiliyorum. Çok güzel mercimek çorbası yaparım. İşten dolayı çok vaktim olmadığından sevdiğim lezzetleri yapmayı deneyemiyorum. Bu aralar ev işlerinde bize yardımcı olan Sivaslı bir hanımefendi var. İnanılmaz güzel yemek yapıyor. Şimdi ondan tüyolar olmaya çalışıyorum.

Asker hikayesinden etkilendim

Sizi şaşırtan bir Türk geleneği var mı?

Düğün arabalarının önüne atlayıp para almak bana çok garip geldi. Evlenen insanlara yardımcı olmak gerekiyor ama herkes onlardan para almaya çalışıyor. Bir de Türkiye’de askere gidenlerin ellerine anneleri kına yakıyormuş. Bunun hikâyesini dinlediğimde çok etkilenmiştim.

TEKLİFLER GELİYOR

Yeni projeleriniz var mı?


Menajerime gelen film ve dizi teklifleri var ve şu an görüşmeler devam ediyor. Her zaman doğru ve güzel bir projede yer almak istiyorum. Menajerim de bunun için ince eleyip sık dokumaya çalışarak en uygun projeyi bulmaya çalışıyor.

TÜRK DİZİLERİ ÇOK UZUN

Brezilya ile Türk dizileri arasındaki en büyük fark nedir sizce?


Brezilya’da çok açık sahneler var. Bence en büyük farklardan biri bu... Bunun dışında Brezilya’da diziler Türkiye’deki gibi çok uzun değil. Ortalama 40-50 dakika sürüyor.
Konular Röportaj