Julian Assange teslim olacak!

İsveç'te tecavüz iddiasıyla aranan, Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange'ın, bugün İngiliz polisine teslim olması bekleniyor.

Julian Assange teslim olacak!

Avukatı Mark Stephens, Assange’ın kendi rızasıyla polise gideceğini söyledi. İsveç’in çıkardığı tutuklama emrinin dün İngiltere’ye ulaştığı açıklanmıştı. İsviçre de dün Assange’ın banka hesaplarını dondurmuştu. Wikileaks’ın açıklamasında, bankanın Assange’ın savunma masraflarının karşılancağı bağış hesabını da dondurduğu ve ayrıca şahsi hesabında bulunan 31.000 euroya el koyduğu iddia edildi. Bankadan yapılan açıklamada ise Assange’ın hesabını açarken sunduğu bilgilerin doğru olmadığının anlaşılması üzerine bu kararın alındığı öne sürüldü.

Amerikan baskısı

Daha önce Wikileaks’in bağış toplama sistemleri Amerikan hükümetinin talepleri doğrultusunda engellenmişti. Bu kapsamda Amazon ve PayPal isimli şirketler Wikileaks’e yönelik hizmetlerini askıya almışlardı. Wikileaks PayPal tarafından siteye yapılan 60.000 euroya yakın bağışa el konulduğu söylendi. İsveç mahkemesinin kararıBu arada İsveç makemesi tarafından yayımlanan, Assange’ın tutuklanma emri bugün İngiltere’ye ulaştı.

Assange’ın nerede olduğu bilinmese de İngiltere’nin güney doğusunda saklanmakta olduğu tahmin ediliyor. BBC’nin güvenlik uzmanı Frank Gardner, Assange’ın polise teslim olması halinde 24 saat içinde mahkemeye çıkarılacağını söylüyor.