Kaddafi'nin oğluna idam cezası!..

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam Kaddafi, eski istihbarat şefi Abdullah es-Senusi ve eski Başbakan el-Bağdadi el-Mahmudi hakkında idam cezası verildi.

Kaddafi'nin oğluna idam cezası!..
Hürriyet'te yer alan habere göre 43 yaşındaki Seyfulislam dahil dokuz sanık, "Kaddafi'nin devrildiği 2011 yılındaki isyan sırasında işledikleri savaş suçu" nedeniyle idama çarptırıldı.

Kaddafi'nin ikinci eşinden doğan çocuklarının en büyüğü olan Seyfulislam, Kasım 2011'de Nijer'e kaçmaya çalışırken çölde yakalanmıştı.

Trablus'ta bulunan BBC Muhabiri John Simpson, Seyfulislam ve idam cezası alan diğer mahkûmların temyiz hakkının bulunduğunu bildirdi.

Mahkeme kararını Seyfulislam'ın gıyabında verdi. Çünkü Seyfulislam, dünyanın tanımadığı Trablus yönetimine karşı gelen eski isyancı bir grup tarafından Zintan'da tutuluyor.

Geçen Nisan ayında Libya'nın başkenti Trablus'ta açılan dava, insan hakları örgütleri tarafından eleştirildi ve Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi ile yargılama yetkisi konusunda tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kaddafi, Ekim 2011'de memleketi Sirte'de yakalanmış ve linç edilerek öldürülmüştü.