KADIN VE AİLEDEN SORUMLU DEVLET BAKANI İSYAN ETTİ!

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, dizi filmlerdeki erotik sahnelerin kendisini "irite" ettiğini ve bunların cinselliği erken yaşlara çeken sebeplerden biri olduğunu belirterek, "Ben çok rahatsızım" dedi.

KADIN VE AİLEDEN SORUMLU DEVLET BAKANI İSYAN ETTİ!

Bakan isyan etti 
 
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf: "Dizilerdeki erotizmden irite oluyorum"

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, dizi filmlerdeki erotik sahnelerin kendisini "irite" ettiğini ve bunların cinselliği erken yaşlara çeken sebeplerden biri olduğunu belirterek, "Ben çok rahatsızım" dedi.

Bakan Kavaf, Dünya Sağlık Örgütü’nün, dünyada cinsellik yaşının 13’e kadar düştüğü yolundaki araştırması, sonuçların Türkiye açısından değerlendirilmesi konusunda, yasalarda 0-18 yaşın çocuk olarak kabul edildiğini, Medeni Kanun’da evlilik yaşının da 18 olarak belirlendiğini kaydetti.

Kavaf, 17 yaşın da aile ve hakimin izniyle yine evlilik yaşı olarak kabul edilebileceğini ifade ederek, "Kaldı ki bu bile tartışılıyor. Biliyorsunuz, erken evlilikle ilgili alt komisyon kuruldu. Erken evliliklerin önlenmesi amacıyla çalışmalar yapıldı, şu anda raporları hazırlanıyor. Şimdi 0-18 yaş arasındaki insanı çocuk kabul ediyorsanız, 13 yaşı cinsellik yaşı olarak kabul ettiğinizde, bu, çocuk pornografisine girer" dedi.

"Hayat cinsellikten ibaret değil"

Görsel materyallerin bu anlamda ne kadar etkili olduğu ve son günlerin tartışma konusu olan dizi filmlerdeki sevişme sahnelerinin ekranlarda yoğun olarak verilmesi ve uzun tutulması konusunda, bu görüntüler için "irite oluyorum" ifadesini kullanan Kavaf, "Bu yayınları, çocukların kontrolsüz bir şekilde seyretmesi ve erotik sahneler... Sergilenen cinsellikle çocukların çok erken tanışıyor olması, tabi ki bu cinselliği erken yaşlara çeken sebeplerden biridir. Bu filmlere ilişkin biz önlem alan kuruluş değiliz. Bu konuda yetkili kurum RTÜK’dür" dedi.

"Biz ancak tavsiye ve önerilerimizi iletebiliriz" diyen Bakan, "Bu konuda bize mail ve eleştiri geliyor. Ben kendi adıma söyleyeyim; Aynı zamanda biz de rahatsızız, ben çok rahatsızım. Vatandaşın taleplerini RTÜK’e ilettik. Bunlarla ilgili mutlaka bir yayın politikasını yeniden oluşturmak ve gözden geçirmek gerekir. Cinsellik olmadan da reyting alınabilir" şeklinde konuştu.

Bakan, "İnsanlar cinselliğe odaklanmış bir halde yaşamıyorlar. Hayat ondan ibaret değil. Bu konuda daha duyarlı ve hassas olunmalıdır" şeklinde konuştu.

Halis Toprak’ın evliliği denk miydi?

Bakan Kavaf, bir konuşmasında "Evlilikler denk olmalıdır" şeklindeki açıklamasıyla ne kastettiği ve iş adamı Halis Toprak’ın evliliğinin hangi kategoride değerlendirilmesi gerektiği sorusuna, "Evlilik. toplumun çok önemli bir kurumu, çekirdeği. Sağlam bir toplum yapısının olabilmesi, muhafaza edilebilmesi ve sürdürülebilmesi için, bu çekirdeğin sağlamlığının muhafaza edilmesi gerekir" dedi.

Bakan sözlerine, "Sağlıklı, sağlam ve güçlü evlilikler üzerine toplum yapısı bina ediliyorsa, aynı şekilde güçlü bir toplum yapısı oluşur. Dolayısıyla, sağlıklı, sağlam evliliklerde ancak denklik üzerine kurulur. Bu denkliğin her konuda olması gerekir" diye devam etti. 

Vatan