Kan donduran cinayetin şifresi çözüldü!

Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü’yü öldürmekten yakalanan Murat Aluç’un, tetiği çekme nedenini şöyle açıkladığı öne sürüldü: "Rusya yanlıları, Ukrayna’da hayal bile edemeyeceğim bir hayat vaat ettiler."

Kan donduran cinayetin şifresi çözüldü!
Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre Ankara’da 22 Mayıs 2013’te Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü’yü silahlı saldırı sonucu öldürdüğü iddiasıyla Sakarya’da gözaltına alınan Murat Aluç, “Bana Ukrayna’da hayal bile edemeyeceğim bir hayat vaat ettiler. Cinayeti bu nedenle işledim” dedi. Bağımsızlık ve direniş yanlısı Medet Ünlü’nün Çeçen muhaliflere para yardımından rahatsız olan Rus yanlısı Çeçen grubun azmettirmesiyle cinayetin işlendiği iddia edildi.

İddialara göre, Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü, Türkiye’de toplanan yardım paralarını Çeçen muhaliflere gönderiyordu. Bu durumdan rahatsız olan Rus yanlısı Çeçen gruplar, önce Ünlü’yü tehdit etmeye başladı. Medet Ünlü, bu tehditlerin ardından, Çankaya, Çetin Emeç Bulvarı’ndaki ofisinde 22 Mayıs 2013’te susturucu takılı bir silahla, 2’si kafasından ve biri sol kulağından 3 mermiyle öldürüldü. Polis, saldırıyı suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçundan yargılanan Murat Aluç (47) ve Ömer Peltek’in (24) gerçekleştirdiğini belirledi.

KILIK DEĞİŞTİRİYORDU

Aluç, cinayetin ardından kayıplara karıştı. Ancak peşini bırakmayan polis, Aluç’un Sakarya’da, saçını, sakalını uzatarak ya da kestirerek, sürekli kılık değiştirerek saklandığını belirledi. Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Aluç’u yakalamak için 8 ay önce çalışmalara başladı. Murat Aluç’un, cezaevinde birlikte kaldığı İ.Ş. tarafından gizlendiği belirlendi.

SAHTE KİMLİK, SİLAH

Bunun üzerine, İ.Ş. de yakın takibe alındı. Sakarya KOM ekipleri, önceki gün Sakarya TEM Gişeleri çıkışında, Murat Aluç’un içinde bulunduğu aracı durdurdu. Aluç, inip kaçmaya çalışsa da yakalandı. Üzerinden Ümit Aydeniz adına sahte bir kimlik ve silah çıkan Aluç ile birlikte araçta bulunan 5 kişi de gözaltına alınarak Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.